Back to Question Center
0

Време за совет од Semalt - SEO тактики да се разгледа

1 answers:

Кога станува збор за размислување за оптимизација, двете главни нешта кои минуваат низ нашиот ум се клучни зборови и линкови. Додека Google продолжува да го подобрува разбирањето на човечкото однесување, започна некои стратегии и го префрли она што смета дека е значителен сигнал за рангирање. пребарувачите сега му даваат на UX колку што е можно поголемо внимание.

Иван Коновалов, професионален член на персоналот од Семалт Дигитални услуги, уверува дека овие технички измени ќе ви овозможат да ги искористите најновите техники за оптимизација кои ги нуди Google.

Тактика # 1. Отворете ги графиконите на социјалните медиуми

Сега е докажано дека отворените графики на социјалните медиуми се далеку покорисни и подобри од едноставен формат. Може да имате неколку Фејсбук соработници кои се хронични статии-постери. Идејата е да споделите некои динамични мислења на интернет, и таа е именувана како Open Graph. За среќа, тој е достапен за корисниците на Твитер и Фејсбук и може да ги зголеми вкупните перформанси на вашата веб-страница. Отворениот графикон се повлекува од содржината на вашиот сајт и правилно го прикажува во социјалните медиуми. Тоа ви помага да го рангирате рангирањето и видливоста на вашата веб-страница, а Google може да ги индексира содржините Open Graph на подобар начин.

Тактика # 2. Поправи ја датотеката robots.txt

Кога пребарувачите пајаци скенери преку веб-страниците, тие главно бараат датотека robots.txt за време на оваа постапка. Важно е да не им се даде погрешно упатство. Ако сте забележале необјаснив сообраќај, треба да ги проверите датотеките robot.txt, осигурувајќи дека тие се точни. Плус, можете да контролирате како пребарувачите индексираат вашиот веб-сајт и кои страници не треба да се индексираат поради недоволно квалитетна содржина..Со други зборови, можеме да кажеме дека треба да ја поправите вашата датотека robots.txt и да спречите спам и ботови да ги удираат вашите страници.

Тактика # 3. Табуларните ознаки им помагаат на Google да ја разбере вашата веб-страница

Не би било погрешно да се каже дека таговите на насловните страни им помагаат на пребарувачите да го разберат вашиот сајт на подобар начин. Повеќе ангажирање и информативни вашата содржина е, толку полесно ќе биде за пребарувачите да го рангираат и подобро искуство на корисниците ќе имаат. Пребарувачите особено Google знаат кога корисниците се восхитуваат на содржината на веб-страница, наградувајќи го соодветно. Google може да го зголеми рангирањето на вашиот сајт само кога извештајот UX е правилно подготвен. Осигурајте се дека користите тагови за логички заглавија и да помогнете на Google да скенира и индексира вашиот сајт.

Тактика # 4. Користете административни алатки на Google

Пакетот веб-услуги на Google може да се користи за да им помогне на вашиот веб-сајт да работи подобро од било кога. Тоа ја зголемува вашата оптимизација стратегии во голема мера. Алатки како што се Конзолата за пребарување на Google може да се користат редовно. Овие алатки ви помагаат да ги надгледувате начинот на индексирање на вашиот сајт и да обезбедите информации за вашите стратегии за оптимизација. Можете да ги искористат предностите на бесплатните услуги на Google и да ги доставите картата директно до пребарувачите. Ова ќе им овозможи брзо да ги индексираат вашите веб-страници, и не мора долго да чекате.

Тактика # 5. Проверете ги најновите додатоци и надградби на страницата

Секогаш треба да внимавате на најновите приклучоци и упатства. Осигурајте се дека брзината, навигацијата, дизајнот и прикажувањето на вашиот веб-сајт се до знакот и ги вклучуваат размислувањата за рангирање на Google. Речиси сите веб хостинг компании редовно ги ажурираат нивните шаблони и приклучоци. Треба да го сторите истото ако сакате да го зголемите UX-то на сајтот, подобрувајќи ги нејзините севкупни перформанси и видливост.

Тактика # 6. Оптимизирајте за инстант: Google и Facebook

Фејсбук Инстант членовите, Apple Вести и Google AMP најдобрите и водечки алатки на интернет, ветувајќи ангажирање и чист изглед за вашиот веб-сајт и подобрување на оптоварување време во голема мера.

Корисниците никогаш не се насочуваат подалеку од Фејсбук кога ќе кликнат на тие врски, но содржината на вашата веб-страница е прикажана во импресивен формат. Многу издавачи ја искористуваат оваа техника и го зголемат сообраќајот на нивниот веб-сајт, го подобруваат рангирањето на пребарувачот.

Без разлика дали ги користите сите овие техники или изберете само еден од нив, ќе видите дека вашиот сајт е добивање подобри рангови на пребарувачот Source .

November 29, 2017