Back to Question Center
0

Semalt: Водич за почетници за тоа како да го инсталирате WordPress приклучокот

1 answers:

Ова упатство ќе важи само за оние кои користат wordpress.org. За луѓето кои користат wordpress.com, невозможно е да се инсталираат приклучоци поради некои од неговите ограничувања. Од суштинско значење е да се создаде веб-страница на WordPress.org, за да може да се користат приклучоци. Постојат многу методи преку кои може да се инсталира wp додаток. На пример, можете да инсталирате WordPress приклучок со тоа што ќе го пребарате во конзолата за пребарување, преку поставување или инсталирање на wp додаток користејќи FTP.

Следете ги овие совети од Artem Abgarian, врвен специјалист од Semalt , и сигурно ќе успеете.

1. Инсталирајте wp додаток користејќи го WordPress Plugin Search

Еден од наједноставните методи за инсталирање на wp додаток е преку пребарување во неа во конзолата за пребарување. Со оваа опција, можете да добиете пристап до многу приклучоци кои се присутни во директориумот за додатоци на WordPress. Можете да внесете барање за пребарување и да пронајдете приклучок кој одговара на вашата потреба. Кога ќе го инсталирате, WordPress го презема и го поставува за вас. Кога процесот е успешен, добивате порака за потврда за активирање на приклучокот. Можете исто така да се вратите во инсталатерот за додатоци.

За плагинот да работи, мора да запомните да го активирате..Исто така е од суштинско значење да се забележи дека сите додатоци имаат различни поставувања. Ова значи дека постојат различни начини на кои тие треба да бидат конфигурирани. Овие методи нема да бидат опфатени во ова упатство. Еден од лошите страни на овој пристап е дека можете само да може да ги инсталирате бесплатните приклучоци. Во некои уникатни ситуации, можеби ќе треба да инсталирате додаток кој не е достапен во овој директориум.

2. Инсталирајте wp додаток користејќи додаток за приклучок за WordPress Admin

Во некои случаи, можеби ќе треба да инсталирате платени додатоци на вашиот WP веб-сајт. Во овој случај, конзолата за пребарување не може да ви помогне. WordPress има услуга за поставување во административната област која може да ви овозможи да инсталирате приклучок на неговата конзола. Треба да го преземете приклучокот од меѓународен извор. После тоа, треба да се најавите на вашиот wp-admin табот, одете во додатоците и додадете нова страница.

Од оваа точка, можете да кликнете на копчето за додавање приклучок. Поставете ја оваа датотека од вашиот компјутер директориум. WordPress ќе го подигне и инсталира овој приклучок за вас. Исто како и горниот метод, по успешната инсталација, можете да го активирате приклучокот или да се вратите на страницата со приклучоци. Сите прилагодувања се прилагодени на дизајнот на приклучокот.

3. Рачно Инсталирајте приклучок за WordPress користејќи FTP

Во некои конкретни прилики, вашиот WP хостинг провајдер може да има некои ограничувања на датотеката што може да ја ограничат вашата флексибилност при инсталирање на приклучок од административната област. Во овој случај, инсталацијата на wp додатокот преку FTP е најдобрата опција. Дури и почетниците лесно можат да го контролираат менаџерот на FTP. Прво, треба да ја преземете и извадите датотеката со zip на вашиот приклучок на вашиот компјутер. Од оваа точка, можеби ќе треба да го подигнете приклучокот на вашиот WP хостинг сервер користејќи FTP-клиент. Вашиот WP хостинг провајдер може да обезбеди FTP менаџер за вашата веб-страница. Откако во FTP менаџер, можете да го додадете во патеката / wp-content / plugins / директориумот на вашиот сервер Source .

November 29, 2017