Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да се направи поголемиот дел од содржината Маркетинг и оптимизација за меѓусебна врска

1 answers:

Содржина маркетинг и оптимизација на оптимизација стратегии се цврстоповрзани и кога се комбинираат соодветно, тие се подобри од PB & J. Овие две тактики се за давање на луѓето токму она што им е потребно.За ваша содржина да се најдат од изгледите, ви се потребни пребарувачи.

Френк Abagnale, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигиталните служби објаснуваат како да ги направат овие две стратегии да работат, го споделува знаењето за важните елементи на веб-страница што треба да бидеоптимизиран за луѓето и пребарувачите.

Добивање на вистинските клучни зборови

Зошто го правите ова за пребарувачите: Клучни зборови се главните карактеристики коиим овозможи на вашите страници да се најдат. Паметни експерти за оптимизација ги испитуваат не само индустриските услови за кои сакаат да рангираат, туку и зборовите и фразитешто нивните гледачи можат да ги користат за да ги откријат. Паметен оптимизација ги зголемуваат своите информации околу клучните фрази од три или повеќе зборови кои сеиндиректно поврзани со вашата услуга или производ. Ова драстично ја намалува конкуренцијата и сообраќајот, така што ги олеснува рангирањето.

Зошто го правите ова за луѓето: пребарувањата со клучни зборови со долга опашка имаат тенденцијада се трансформира во води и да продава добро. За да го достигнете содржината маркетинг злато, треба да најдете неколку долга опашка клучни зборови и ранг високо за нив.

Добивање на правото наслов и мета опис ознаки

Зошто го правите ова за пребарувачите: Овие описи не се какоод суштинско значење како што се користат за рангирање, но можат индиректно да влијаат на тоа како ќе рангирате. Голем наслов и објаснување го зголемуваат бројот на"значајни" пребарувачи кои избираат на вашата листа и оттаму го прикажуваат квалитетот. Ова резултира во листата што се движи во редовите.

Зошто го правите тоа за луѓето: ова се единствените информациивидливи за луѓето при пребарување во форма на листа. Објаснување што прецизно ја претставува содржината на вашата страница, и тоа зборувана мотивот за пребарување на корисникот, е повик за акција за луѓето да слетаат на вашата страница. На овој начин, ќе привлечете релевантни посетители кои се свесниод што да очекувате од вашата страница.

Користење на клучни зборови и нивните варијации во телото на текстоти во сликата алт тагови, еднаш или двапати повторно во титлите

Зошто го правите ова за пребарувачите: Внимание на пребарувачитесе префрли на заглавието на ознаките. Направете ја оваа работа за вас со штетно внесување клучни зборови и вклучувајќи варијации во нив. Сето тоа е за употребана корелирани зборови.

Зошто го правите ова за луѓето: Луѓето имаат тенденција да скенираатпреку интернет отколку од читање. Под-заглавјата се одлични за скенирање и може да ги повлечат луѓето до читање на страница со тоа што изгледаат полесно да се читаат.

Заедно со сите споменати погоре, содржината треба да биде примамливаза привлекување и одржување на посетители. Информациите треба да бидат лесно да се најдат во спротивно, тоа е бескорисно. И оптимизација и содржина маркетингтреба да работат во врска, бидејќи без содржина што треба да ја прочитаат луѓето, техники за оптимизација ќе се сметаат за само спам. Значи создавање насодржината што вреди да се чита и споделува е примарна цел да се фокусира Source .

November 27, 2017