Back to Question Center
0

Semalt: Како онлајн брендирање ќе го подигне вашиот индивидуален профил

1 answers:

Без разлика дали имате соло претпријатие, бизнис со средна големинаили дел од франшизата во една поголема организација, свеста за брендот е исто толку важен за вашиот раст како и тоаби било од суштинско значење за секоја голема корпорација. Можеби мислите дека градење на вашата марка на свеста во моментов е отпадна ресурси, бидејќи вие сте само претприемач или самовработен сопственик на бизнис, но ова е сосема спротивнона вистината. Мајкл Браун од Семалт Дигитални услуги дели увид за тоа како онлајн брендирање ќеја зголемува вашата видливост и го поттикнува развојот на бизнисот.

Градењето бренд е важно за воспоставување на врскасо клиенти. Луѓето им кажуваат на другите за позитивното искуство, затоа зборот-на-уста се шири и го поттикнува вашиотБизнис РАЗВОЈ. Зрењето ќе го направи вашиот бизнис поголем, и, можеби, ќе го привлече вниманието на медиумите.

Зад сето тоа, ти си. Како основач на компанијата, виесе извршниот директор и лицето на организацијата. Вашиот бизнис може да стане толку голем и успешен колку што сакате. Некоилуѓето сонуваат за овој тип на успех, додека други поединци претпочитаат да ја задржат својата компанија мала и податлива. Илиначин, главната причина да се имплементира препознатлив бренд е затоа што клиентите ќе ги поврзуваат вашите услуги или производисо вас, како индивидуа.

Размислете за многу големи личности, кои некогаш почнале мали,се искачи на врвот со градење силен бренд. Размислете за полковникот Харланд Сандерс од КФЦ, франшиза за брза храна за пилешкошто започна во мало кафе во Кентаки во У..S. во 1930-тите, а потоа се прошири во Велика Британија и Ирска во 1965 година како делод она што стана масивна франшиза. Сепак, вистинската личност зад сето тоа, "Полковникот" е лицето и зад компанијата.Како резултат на тоа, брендот KFC е многу успешен поради неговиот супериорен производ, карактеристична личност, сигуренветувања и гаранции. Плус, нивната препрека "Finger Lickin" Добра "фраза направи незаборавно наслов кој ги опфати луѓето внатре.

Како можете да го подигнете вашиот индивидуален профил создавајќи силен бренд?

Дојдете директно до точка со моќна фраза и лого.Користејќи само неколку зборови, мора да ја пренесете пораката за она за што се потпира вашиот бизнис.

Овие денови, секој може да постави веб-сајт што ги правикомпанијата изгледа поголема отколку што навистина е. Понекогаш тоа е добра работа, во зависност од тоа дали нудите производи или услуги.Проучете ги вашите конкуренти и нивните стратегии за брендирање, потоа запишете неколку начини на кои можете да ги надминете.

Креирање на онлајн бренд за подигнување на вашиот профил може да се направи преку:

  • Промоции и рекламирање
  • Привлечни визуелни помагала -или фотографии или уметнички дела, графика
  • Односи со јавноста
  • Е-пошта кампањи и билтени
  • Умен таллин
  • Екслузивна поддршка и комуникации

Брендирањето е стратегија. Тоа е начин да му кажете на вашиотклиенти кои вреди да се користат вашата услуга или производи. Брендирањето на интернет бара конзистентен пристап. Комбинација на визуелнии контекстуалното искуство презентирано на интернет го одразува твоето лице како офлајн компанија. Како претприемач или сопственик на мал бизнис,ќе ви биде од корист за пазарот на вашиот бизнис под името на препознатлив бренд Source .

November 27, 2017