Back to Question Center
0

Semalt: Како е-мејл маркетинг влијае на вашата оптимизација Резултати

1 answers:

Дигитални експерти често го користат е-мејл маркетинг како начин на влијаниепребарувач пласман на веб-сајтот индиректно. Ако на прв поглед корелацијата е тешко да се види, спроведување на е-мејл маркетингкампањите помага во:

  • Ефективно дејствување на различни начини,
  • Собирање вредни увид на компанијата преку коментари во блокот секција
  • Пораките можат да направат компанија да ја контролира сликата за брендирање преку споделување мислења.
  • Пораките можат да привлечат луѓе преку други канали на социјалните медиуми

Значи, оптимизација и е-пошта не се директно поврзани. Пребарувачитене индексирајте до листата на поединци што би можеле да бидат насочени во одредено време. Сепак, ангажирање на вашата публика активно преку електронски поракие докажан начин на кој може да се фати квалитетен сообраќај кон вашиот веб-сајт на пример. Artem Abgarian, менаџер за успех на клиентите Semalt објаснува како е-мејл маркетинг ефекти оптимизација.

Активен ангажман на публиката

Дигиталната содржина во е-пораките, како што се клучни зборови, немабило какво влијание врз рангирањето на оптимизација. Сепак, правилно поставените кампањи за е-пошта ги привлекуваат најдобрите ресурси кои поддржуваат одредена клучен зборја зголемува густината на пребарувањето во пребарувачите. Пораките исто така охрабруваат коментирање и споделување. На пример, ќе биде одличен блог постдобиваат коментари на дното. Споделувањето ќе се случи и за таков пост на разни онлајн платформи како што се социјалните медиуми. Како резултат,бројот на ставови на статијата подобрува зголемување на линкови неопходни за подобрување на пласман на оптимизација..Некои активности за повик кон акцијаможе да се изврши со е-пошта листа може да вклучуваат:

  • Побарувајќи од читателите да коментираат на дното на блогот за тоа како пост ќе им помогне,
  • Охрабрување на публиката да го споделат добротворниот проект за ширење добра причина и
  • Зголемување на вирусен маркетинг преку каналите на социјалните медиуми како Твитер или Фејсбук.

RSS канали или постојана потрошувачка на содржини

Остварувањето на публиката кликнете на врската до вашата веб-страница може да биделесна задача. Како и да е, да се направи иста публика да се приклучи на вашата содржина може да биде предизвик. Оваа разлика е резултат, бидејќи треба да бидеуникатен на посебен начин и содржина. Публиката треба да ја бара содржината и да ја прочита, дури и пред да има известувањена истата. На пример, може да се:

  • Осигурајте се дека луѓето знаат дека можат да останат ажурирани преку RSS канали,
  • Дајте можност за пријавување на е-листи на известувања за некои специфични работи и
  • Дозволете им на луѓето да се претплатите на субјекти на социјални медиуми, како што се претплатите на видеата на YouTube каналот

Социјалните медиуми канали за пристап до вашата содржина сеодличен клуч за правење на посетителите да останат до денот на блог постови.

Повторна содржина на билтенот

Податоците собрани од електронските пораки можат да бидат repurposed како содржина зана блогот. Луѓето имаат корист од употребата на оваа информаторска содржина пишувајќи како тоа им помага. На пример, Long билтените можат да станат блогмислења кои можат да привлечат простор за повеќе коментари. Кратки билтени може да привлечат шанси за споделување преку социјалните медиуми зголемување на оптимизација за пласман.Оваа ситуација им овозможува на луѓето кои не се претплатени на вашиот RSS да ја прочитаат вашата содржина.

Цртеж на факторите споменати погоре, клиенти на Семалт се покажа дека пораките можат да го подобрат SEO рангирање. Преку ангажирање на публиката, прегрупирање на содржината на билтенот, вклучувајќи ги и RSS-каналитеавтоматизација на известувањето, ќе ги платат резултатите од техниките за оптимизација на пребарувачот. За секој блогер кој сака да достигне добар сообраќај,создавање на добра е-пошта листа ќе биде вредно вложување Source .

November 27, 2017