Back to Question Center
0

Semalt: Како да ги блокираме сите системи за реклами бесплатно?

1 answers:

Прелистувачот реклами не се само непријатност визуелно, но претставуваат значителен безбедносен ризик. Постојат неколку морални импликации за блокирање на овие реклами. Со имплементирање рекламирање блокатори на вашиот прелистувач, ги намалувате платите на оние кодирање, дизајнирање и обезбедување на содржината што обично ја гледате бесплатно. Самите прогласи кои сакате да ги блокирате се истите оние кои обезбедуваат средства за ставање на сè друго на интернет. Сепак, зачестеноста на овие реклами во крајна линија го поткопува искуството во прелистувањето.

Мајкл Браун, маркетинг-гуру од Семалт , овде дава неколку точки кои треба да се запомнат:

 • Рекламни блокатори се многу легални, што значи дека тие немаат ограничувања. Одлуката за тоа како да ги блокирате рекламите целосно зависи од вас. Ако одлучите да користите Блокатор на реклами, проверете дали е чист и ќе ви служи добро. Сепак, тие имаат некои ограничувања.
 • Финансирањето на блокатори на реклами произлегува од една организација или лице. Затоа, мора да се спроведе нивното истражување на компанијата пред да се користи нивната услуга. Мора да бидете сигурни дека етички ќе ги блокира сите реклами онолку долго колку што сте се регистрирале со нив. Има случаи кога сопственоста на услугата Блокирање на реклами се менува и новите сопственици добиваат премии од некои компании за да ги прескокнат нивните рекламирање адреси.
 • Додавањето продолжување на прелистувачот несомнено ќе го забави прелистувачот. Меѓутоа, ако имате ефикасна машина, ова не треба да ве загрижува. Инаку, можеби ќе треба да се ограничите на две или три јазичиња во исто време.
 • Екстензии бараат постојани надградби кои заземаат повеќе време и ресурси..
 • Блокада на реклами не може да функционира добро без претплати. Мора да одберете листа на веб-страници што сакате да ги блокирате и рачно да ги додадете во блок-листата.
 • Невозможно е да се стартува системско блокирање на реклами, ако користите повеќе пребарувачи.

За среќа, постои подобро решение кое е бесплатно без претплата. Таа засекогаш ги блокира рекламите за целиот систем. Не е потребен софтвер за инсталирање, што значи дека нема да го успори вашиот систем.

Еве како:

Инсталирајте ги датотеките на домаќинот од MVPS. Ги менува познатите адреси на рекламниот сервер со нула карактер. Кога компјутерот ќе се обиде да пристапи на интернет, тој ќе го врати овој нула карактер, што значи дека не ја презема рекламата која, од своја страна, ќе заштеди многу време и ресурси. Ова е процес за рачно блокирање на рекламите користејќи го методот MVPS.

 • Потврдете дека имате администраторски привилегии. Отворете ја "Run" конзолата со притискање на копчето Windows и R истовремено.
 • Внесете "Services.Msc" и лоцирајте ја опцијата "DNS Client". Десен клик на неа и движете се надолу до "Својства" и потоа одберете да "Стоп".
 • Од паѓачкото мени "Startup type", изберете или "Manual" или "Disabled." Експертите ја препорачуваат опцијата Прирачник.
 • Примени ги новите поставувања и рестартирајте го.
 • Заменете ги датотеките на домаќинот во "C: \ Windows \ System32 \ drivers" и слично со ажурираните датотеки.
 • Ако анти-вирус или Windows бранител се обидува да преземе акција против акција, пад.

Сега знаете како да блокирате реклами без блокатор на реклами, секогаш кога сте на интернет. Осигурајте се дека редовно ги ажурирате датотеките на домаќинот и ги замените во наведениот директориум Source .

November 29, 2017