Back to Question Center
0

Semalt ги опишува заедничките грешки во оптимизација и онлајн маркетинг

1 answers:

Содржина маркетинг е суштинска онлајн маркетинг структура која има станаа широко распространети во изминатите неколку години. Секој бизнис, следејќи веб-сајт или онлајн пристап вработуваат онлајн маркетинг како еден од нивнитенајефикасните стратегии. Многу организации кои имаат интегрирано оптимизација и онлајн маркетинг имаат голема корист од своите способности.Интернет-маркетингот може да стане златен рудник, доколку е соодветно разработен. Сепак, не постои директен метод или водич за добивање на најмногунадвор од неа. Како резултат на тоа, тоа е должност на SEO професионалци и интернет пазарот да дознаам кои тактики функционираат и кои се не вршење.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт ,Artem Abgarian опишува пет вообичаени грешки што ги прават бизнисите додека се обидуваат да се интегрираат оптимизација и онлајн маркетинг.

1. Неуспехот да има квалитетни линкови

Од суштинско значење е да се вклучи кампања за градење стратешки врски. Googleдава влезни врски највисок приоритет. Линкови, исто така, обезбедуваат квалитетен сообраќај од други веб-сајтови кои полека конвертираат, особено во сајтовитекои се вклучени во други монетизациски стратегии. На пример, линкови дејствуваат како начини на вашата страница. Како резултат на тоа, продажбата на содржини треба да се фокусира на градење на врската, бидејќи алгоритмот на пребарувачот зависи од нив за рангирање.

2. Неуспехот да се има стратегија за содржина на лице место

Пребарувачите ќе рангираат веб-страница според квалитетот на содржина. Многу продавачи паѓаат за бројни во сајт оптимизација за автоматизација алатки кои на моменти завршуваат лошо. На пример, тактиката како предење на статии и клучни зборови кутии често прават веб-сајтови се откажани од Google. Квалитетот на содржината, статиите и социјалните сигналисе некои од начините на кои Google се наоѓа на страница. Убаво е да се користи соодветна граматика, подброеви и одлична содржина која ќе покрие некоја тема соодветно..

3. Не давајќи доволно време

Органските пребарувања се многу нестабилни и лесно можат да завршат намалување на позицијата на вашата веб-страница. Ефикасно оптимизација е долг процес, а не еднократна работа. Многу луѓе кои успеале во маркетингот на онлајн содржини зависи од долгорочните цели и стратегии од краткорочни.

4. Не дозволувајќи доволно буџет за кампањата

оптимизација треба да бара пристоен буџетски распределба за различни аспектиод тоа да работат. Во многу случаи, продавачите на содржини паднаа за алатки за автоматизација на оптимизација кои во најголем број случаи завршуваат со тоа што не обезбедуваат што тиеветување. Треба да се користат доволно пари за соодветно истражување на клучни зборови, хостинг, ангажирање хонорарни содржини писатели и на пазарот. Добар веб-сајтќе биде голем во градењето на имиџот на брендот преку гостинското објавување, добрата Влезни врски, како и маркетинг на социјалните медиуми.

5. Не дистрибуира обемот на работа

Кога правите онлајн маркетинг, има многу задачи кои нужнобараат некое високо ниво на вештина и напорна работа. Следствено, извршувањето на сите овие задачи сам по себе не само што ќе го намали квалитетот на работатано, исто така, се минимизира ефикасноста на оптимизација тактики. За еден за да се постигне најдоброто од процесот на оптимизација, тим од многу искуснипрофесионалци треба да работат во хармонија. На пример, може да се вработи хонорарен писател од веб-сајтови како Dotwriter за да создаде содржинавашиот блог. Во друга димензија, може да се најдат на пазарот на социјални медиуми

SEO е комплициран процес и може да бара некои високо ниво на посветеност на ир. Како што видовме погоре, неколку фактори се користат за да се направи оптимизација успешна. Сепак, лошата практика и техники резултираат со големи грешки, кои содржина на пазарот се направи особено во попуст SEO влез. Понекогаш, надвор од основните алатки за оптимизација, продавачите на содржини треба да ангажираат оптимизација консултанти или експерти да добијат насоки за соодветниот потег да се направи во било која оптимизација задача. Не сите овие грешки се фатални, но секојправи оптимизација за нивните веб-сајтови треба да останат јасни Source .

November 27, 2017