Back to Question Center
0

Семалт ги опишува аспектите на корелација помеѓу веб дизајн и оптимизација

1 answers:

Веб дизајн и оптимизација имаат многу заедничко, но тие значат сосема поинаковработи. Како што луѓето продолжуваат да создаваат се повеќе и повеќе веб-сајтови, може да се запрашате кои елементи се неопходни за следење. На пример, блогерможе да се обидат да создадат чувствителна, лесна за користење сајт со висококвалитетна содржина. Сепак, сеуште ќе биде потребен соодветен износна оптимизација за техники да се применуваат за да се постигне посакуваната цел.

Управување со клиентите за успех на Семалт Дигитални услуги, Макс Бел укажува кои фактори предизвикуваат тесна корелација помеѓу Веб Дизајн и SEO.

Врски помеѓу веб дизајн и оптимизација

SEO во голема мера се занимава со избор на клучни зборови. Нејзината примарна цел е да се обезбедидека клучни зборови се користат во наслови на страници, како и во текот на насловите. Клучните зборови треба да одговараат со клучните зборови на вашиот конкурент и да бидатизбрани од опсегот на оние што луѓето ги бараат за да го пронајдат вашиот веб-сајт. Заедно со ова, сите слики на вашата страница требаимаат "Alt tags" опишани за да им овозможат на сите гледачи да видат каде припаѓа сликата. SEO подразбира користење на "Барања за пребарување" кои се состојат од клучни зборови,наместо случајни кодови / букви. Така, SEO е вашиот агент за продажба кој ги носи луѓето до вратата на вашата продавница. Како резултат на тоа, SEO еканал што интернет пазарот ги користи за зголемување на сообраќајот на одредени страници.

Кога оптимизација носи посетители на вашиот сајт, веб дизајн, од друга странарака, е алатка која мора да ги претвори посетителите во купувачи..Без оглед на тоа што вашиот сајт го промовира, веб-дизајнот ќе го прикаже повикот за акцијапредмети на различни позиции на интернет-страниците. Веб дизајн вклучува технички аспект на создавање на корисничко искуство на вашата веб-страница.Изгледот, визуелниот изглед, структурата и начинот на кој е ангажиран корисникот се клучните аспекти што треба да ги покрие веб-дизајнот. Добар сајтови имаат едноставеннавигација која ќе реагира побрзо од навигацијата на веб-страницата на конкурентот. УИ треба да биде потполно извонредно и одговорен за ситеуреди кои можат да работат на различни оперативни системи.

конфликт помеѓу веб дизајн и SEO

Веб дизајн се фокусира на техничките аспекти на создавање на вашиотвеб-страница и факторите кои биле ставени во предвид со цел да се обезбеди добро искуство во прелистувањето. Од друга страна, БарајEngine Optimization (SEO) е она што ја зголемува видливоста на вашиот веб-сајт за пребарувачи како Google, Бинг и Јаху. Особенофрази за пребарување ќе достигнат единствени врвни позиции кои ќе им дадат на вашиот сајт соодветна количина на сообраќај.

->

Во некои случаи, целите на оптимизација и веб дизајн може да се разликуваат. Запример, веб дизајн го фаворизира користењето на многу слики за да ја објасни содржината презентирана на веб-страницата. Од друга страна, SEO се фокусираза употребата на зборови. Всушност, употребата на слики ја намалува потребата да се користи текстуална содржина која може да ви даде конкурентна предностповисок ранг. Ефективниот веб дизајн ќе го нагласи користењето на специфичните фрази кои ја зголемуваат видливоста на целиот распоред.Заедно со ова, оптимизација ќе нагласи колку што е можно повеќе клучни зборови во многу позиции во содржината на веб-страницата.

И оптимизација и веб дизајн се важни за постигнување на веб-страницатадолгорочни цели. Како SEO зголемува видливоста на вашиот сајт и содржина, дизајнот на вашиот сајт треба да ги конвертирате овие посетителиво клиенти. Како резултат на тоа, и двете се важни и може да бараат да работат во еден или многу од нивните аспекти за да се донесе успешна веб-страница Source .

November 27, 2017