Back to Question Center
0

Семалт ги објаснува главни придобивки од аутсорсинг за мали бизниси

1 answers:

Една мала компанија можеби ќе треба да изврши под-договори или некои делови од бизнисотоперации на трети лица давател на деловни услуги. Ако одлучите да делегиратенекои одговорности на партија со седиште во странска земја, која е наведенакако офшор аутсорсинг. Денес, во обид да ги намалат трошоците за деловни операции, многуминамалите бизниси претпочитаат аутсорсинг како алтернатива на работното место на лице место.Мајкл Браун, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, раскажува заглавните придобивки од аутсорсингот за мал бизнис.

  • Премести од фиксни на варијабилни трошоци. На пример, имате сметководител на лице место.Тој или таа ќе треба биро, компјутер, здравствено осигурување, чај и месечна плата,а сепак да биде почетен, не смее да има многу работа за сите вработени на почетокот.Аутсорсингот ја решава таа дилема. Кога аутсорсинг вашиот бизнис сметководствоодговорности, плаќате еднократен надоместок за извршената работа, не морате да го обезбедитересурси и, всушност, добивате многу подобра работа, бидејќи само плаќаат за работа тоае совршено направено. Дури и ако задачите што ги извршувате од надвор се повторуваат, можетесекогаш вработуваат различен човек следниот пат
  • Добијте повеќе време за деловната страна на нештата. Сопственици на бизнисиможеби искрено немаат време да се грижат за техничката страна на нивнатабизнис. Ова ги вклучува работите како веб дизајн, маркетинг на содржини, оптимизацијаи уште повеќе. Со аутсорсинг на овие одговорности, ќе иматемногу време на вашите раце да се грижи за самиот бизнис. Фокусирајте севнимание на задоволството на клиентите и нека други луѓе го прават техничкиактивности за вас.
  • Пристап до економиите на обем, исто како и големите играчи во индустријатаупотреба. Големите играчи во индустријата во вашата лажат можат да си дозволат да имаат домамноштво таленти, а тоа ќе ги стави милји пред тебе. Неможешда си дозволат да имаат внатрешен талент. Outsourcing-от ви дава можност данајмил талент по најниска цена не само од вашата земја туку и од странствоисто така. Бидејќи ова нема да биде фиксен трошок, ќе можете да заштедите пари.
  • Фокус на човечките ресурси каде што се потребни. Вработување и обукавработените се скапи. Како почеток, вашиот бизнис труд многу веројатноќе остане со вас краток рок, а тоа значи дека вработените тоасте обучени за цена наскоро би можеле да почнат да работат за некој друг. За да се избегнесето ова непријатност за регрутирање, обука и распоредување, само некааутсорсинг услуга ја заврши работата за вас.
  • Намалување на трошоците за вашите производи и услуги. Вистината едека аутсорсингот е прифатлив и во исто време, добивате висок квалитетзавршена работа. Тоа е далеку поевтино отколку кога треба да направите истражувањеразвој на производи, маркетинг, дистрибуција и испорака на вашиот бизнис.Повисоките бизнис оперативни трошоци значат повисоки цени за вашите производи,па ќе мора да ги префрлите трошоците на вашите клиенти.

Конечно, аутсорсингот е лесен. Outsourcing бизнис задачи како видеоуредување, маркетинг, управување со социјални медиуми, развој на содржини имногу повеќе се лесни. Во Семалт Дигитални услуги, можете да најдете талентиранииндустриски експерти кои сакаат да направат одлична работа за вас. Нашите клиенти имаатсе покажа ефективноста на таквата соработка, па од сега, можешуживајте во овие бенефиции исто така Source .

November 27, 2017