Back to Question Center
0

Semalt Expert: Зошто копчињата за веб-страница се појавуваат во Google Analytics

1 answers:

Интернетот им помага на бројните бизниси да успеат на интернет со своите потфати за е-трговија. На ист начин, постојат еднакви делови од целиот процес кој хакерите и другите злонамерни луѓе се обидуваат да ги извршат со своите онлајн обиди. Повеќето бизниси ги добиваат своите клиенти преку интернет преку воспоставување успешни компании за електронска трговија. Со дигитален маркетинг , можно е да се вклучат бројни обиди за правење спем-пораки целосно исчезнат од вашето сандаче. Прво, дигиталните маркетинг вештини носат нови алатки за автоматизирање на процеси како Search Engine Automation (SEO).

Некои од интернет-маркетинг алатките се предмет на спам напади. Неопходно е да се блокира реферална спам на некои од овие алатки за да се осигури дека целиот период на прелистување на вашиот веб-сајт е безбеден. Запомнете, безбедноста на вашиот сајт зависи од анти-спем-техники за да го блокираме упатувањето за спам. Можете да ги заштитите информациите на вашиот посетител, како и стабилноста на вашиот бизнис. Google Analytics е стандардна алатка за оптимизација која повеќето веб-администратори можат да најдат корисна за повеќето маркетинг кампањи. Блокирањето на спам за упатување, како што се копчињата за веб-страница од Google Analytics, е можно.

Лиза Мичел, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , објаснува тука како да го блокира рефералниот спем како копчиња за веб-страница.

Во Google Analytics, може да бидете во можност да го отстраните сообраќајот што доаѓа од одредени домени. Можно е да се автоматизираат начини кои можат да ги направат информациите за аналитика да бидат бесплатни од повратни податоци за спам. промена на анализата на деловните податоци што доведува до лажни податоци.

Постојат неколку техники што веб-администраторите можат да ги користат за да ги обезбедат своите веб-страници од копчињата за Интернет или Дародар:

Користете безбедни пораки

Користењето на сигурен е-мејл провајдер за заштита на вашите посетители од хакери е добар потег. Некои од заедничките домени кои содржат упатување на спам се од неидентификувани извори. Давателите на е-пошта можат да ја заштитат вашата публика од такви пораки. Тие, исто така, ги блокираат прегледите на сликата кои можат да доведат до повеќе проблематични обиди за хакирање.

Користете филтри

Во Google анализи, можете да користите копчиња за филтри за спам на вебсајт, за да блокираш упатување спам од податоците на вашиот веб-сајт. Можете да соберете точни информации во врска со работата на вашата веб-страница, како и постигнување бројни предности. Понатаму, може да бидете во можност да обезбедите силно онлајн присуство за вашиот домен поради безбедносните мерки на вашата веб-страница.

Сензибилизирање на корисниците

Чувајте ја вашата публика со информации за оптимизација за ефикасноста на вашата веб-страница. Тие треба да знаат кога и како да игнорираат упатување на спам, како крадци на кредитни картички.

Заклучок

Секоја веб-страница за е-трговија содржи бројни методи преку кои луѓето можат да добијат значајна пазарна можност. Успешните бизниси ги спроведуваат компаниите за е-трговија за да ги направат своите веб-страници да донесат многу клиенти од многу делови од светот. Преку дигиталниот маркетинг, можно е да се подигне сообраќај на луѓе кои се потенцијални клиенти. Во истата мерка, многу луѓе можеби ќе сакаат да ги донесат посетителите од нивните различни извори за да помогнат во процесот на продажба. Од суштинско значење е да го блокираш рефералниот спем на административниот панел на Google Analytics и да го зачувате бизнисот од огромни загуби. Оваа Упатство за оптимизација објаснува зошто и како да запрат Darodar и Buttons For Website упатување на спам на вашата Google анализи Source .

November 29, 2017