Back to Question Center
0

Semalt Expert одредува е-мејл маркетинг митови за да престанете да се грижите

1 answers:

Со 294 милијарди пораки секој ден, не е изненадување што виетреба да очекувате да добивате фер удел од промотивни пораки секоја недела. Статистички, потрошувачите добиваат околу 25 промотивние-пораки секоја недела - ова е факт, но како и со било која друга маркетинг тактика, овој број може да се преувеличува.

Треба да знаете дека е-мејл маркетинг митови се потпираат многу на просеците, на пример.милијарди пораки поедноставен во една единствена најдобра практика. Важно е да се запамети дека она што работи за други бизниси може да не работиза вас и вие никогаш не треба да ги мешате митовите со факти.

Следниве се 8 е-мејл маркетинг митови разоткриени од страна на Александар Peresunko, клиент успех менаџер на Семалт Дигитални услуги:

1. Испраќање на повеќе пораки е сигурен начин да ги нервира вашите клиенти

Една заедничка тема на е-мејл маркетинг е-мејл фреквенција, и според истражувањето,тоа е број еден причина многу луѓе кликнете на копчето за отпишување. Сепак, ова не треба да ве обесхрабри да испратите повеќе одеден е-мејл неделно. Ако вашата e-mail маркетинг кампања е успешна, вашите претплатници ќе продолжат да читаат и да преземат акција.

2. Никогаш не испраќај исто два-пошта двапати

Според податоците од 2016 година, 75 отсто од луѓето во вашата база на податоци за билтенине читајте ја вашата е-пошта. Ова може да биде до случајно бришење на вашата e-mail, високи стапки на отскокнување на е-пошта или некоја од твоите публикапремногу зафатен. Ова значи дека е во ред да се препраќаат пораки, но само за оние кои не ги отвориле за прв пат. Исто така можете да користите и другадефиниција, но со иста содржина. Сепак, треба да ги следите овие совети кога препраќате пораки:

  • Креирај различна линија за наследување кога препраќате
  • Само препратете ги најважните пораки
  • Дозволи 72 часа да помине пред повторно испраќање на е-пошта

3. Никогаш не користете клучни зборови за спам во предметната линија на вашата електронска пошта

Денешните филтри за спам не се слични на оние што се користат во првите години на е-маркетинг.Тековните филтри за спам имаат нови критериуми како што се репутацијата која ги забележува минатите "несакани" клучни зборови во вашата предметна линија, кои беа веднашзнам некое време назад јас..e. Попуст, слободен и заштеда.

4. Треба да бидете загрижени со бројот на непотпишување

Одјавувањето на претплата значи дека читателот повеќе не сака да ги прима е-пораките.Наместо да бидат загрижени, тоа е всушност одлична вест бидејќи читателите ја чистат базата за вас и на тој начин го подобруваатквалитетот на базата на е-пошта.

5. Вторник е најдобриот ден за испраќање пораки

Не постои добар ден за испраќање пораки. Можете да добиете добри резултати кога праќатепораки во текот на работните денови, па дури и за време на викендите, особено ако користите е-трговија продавница. Факт е, многу пораки се испраќаат во текот на работните деновиод викендите.

6. Секогаш чувајте ја темата на предметот кратко

Според Импликс, поверојатни се предметните линии со повеќе од 25 карактерида бидат прочитани од оние со помалку карактери. Наместо нагласување на должината на карактерот, излезе со привлечна тема на тема,и ќе имаат подобра е-пошта отворени стапки.

7. Отворени стапки дефинираат успех

90 проценти од пазарот користат отворена стапка како главна мерка за успешна е-поштакампања. Отворените стапки не ја раскажуваат целата приказна, т.е. многу корисници на изглед имаат слики блокирани по стандард што значи дека отворената ценанема да биде успешно и прецизно следено. Исто така, многу корисници на мобилни уреди користат формат на текст, а тоа ја намалува веродостојноста на отворената ценаподатоци.

Користете други метрики како што се води генерирани по е-пошта и конверзии за попрецизни податоци.

8. Е-пошта маркетинг е умирање

Е-мејл маркетинг е најстариот доверлив облик на комуникација и дури стануваповеќе ангажирање. Е-пошта маркетинг, исто така, има повисока ROI во споредба со прикажување и пребарувач рекламирање.

Не секогаш ги следи најдобрите практики, проверете сами да ги дефинирате митовите од фактите Source .

November 27, 2017