Back to Question Center
0

Семалт Експерт обезбедува Преподобна Прелистувачи Преглед

1 answers:

Пред воведувањето на веб во рангирање, имало пребарувачи кои првенствено работеа на помагање на онлајн корисниците да ги најдат своите претпочитани информации онлајн. Постоечките програми како "Archie" и "Gopher" собраа информации и ги чуваа информациите на серверите кои беа поврзани на интернет.

Мајкл Браун, врвен експерт од Семалт , во статијата споделува некои релевантни прашања кои ќе ви помогнат да ја зголемите кампањата за оптимизација.

Како пребарувачите работат

Пребарувачите во целост зависат од веб-пајаците за да ги превземат документите и датотеките од мрежата. Веб-роботите работат на perusing сите достапни веб-страници пронајдени на интернет и градење на листа на документи и програми преку процес познат како веб-индексирање.

Веб роботите почнуваат да собираат информации од најпопуларните користени страници и сервери со голем сообраќај. Со посета на омилено место, пајаците го следат секој линк во рамките на една страница и индексираат секој збор на нивните страници.

Раѓањето на Google пребарувач

Google е еден од највисоко рангираните пребарувачи кои започнале како академска платформа. Според соопштението кое беше објавено во врска со тоа како бил развиен Google, Лоренс Пејџ и Сергеј Брин укажуваат дека почетниот систем е изграден за да користи два или три веб-роботи во исто време. Секој роборец беше развиен за да одржи приближно 320 врски до веб-страниците што работат одеднаш.

Гугл ги погоди насловните страници кога користел четири пајаци, а нивниот систем може да пресече над 99 страници во секунда. За тоа време, системот генерира приближно 600 килобајти извештаи во секунда. Деби системот на Google работеше на обезбедување на некои URL адреси до веб-пајаците преку сервер..За да го минимизираат максималното време што се презема пред онлајн-корисник да ги добие своите документи и програми, Google го има својот DNS-сервер.

Со гледање и анализа на HTML-страница, Google забележал број на зборови во рамките на една страница и специфична локација на зборови. Зборови што се одразуваат во мета таговите и титлите беа приоритети за време на пребарување на корисниците. Google пајакот беше развиен за индексирање на зборови од најголема важност без вклучување на статии "the", "a", и "an". Сепак, другите веб-роботи користат поинаков пристап за индексирање значајни зборови во споредба со Google.

За да го направите одличното пребарување, Lycos го искористи пристапот за следење на фразата вклучена во мета таговите и означување на првите 100 најчесто користени зборови. Кога станува збор за AltaVista, пристапот е сосема поинаков. Процесот на индексирање вклучува секој збор вклучен на страната, а да не ги спомнуваме ставовите "а", "а" и "на".

Идното пребарување

Според буловите оператори, моторот ги проверува фразите и зборовите како што ги внесува корисникот. Современото пребарување кое работи на елиминирање на несаканите пребарувања помага да се најде најдобриот резултат на Интернет. Концепт-базирано пребарување е од најголема важност кога станува збор за пребарување на информации. Ова истражување работи на користење на статистичка анализа на страниците што ги содржат фразите за кои сте заинтересирани.

Влијанија на мета таговите на веб пребарување

Мета таговите играат витална улога кога станува збор за содржина маркетинг . Мета таговите им овозможуваат на сопствениците на веб-страниците да наведат конвертирање на клучни зборови и фрази за индексирање. Пајаците идентификуваат мета тагови кои не се во корелација со содржината и обратно. Важноста на мета таговите не може да се прескокне. Тие играат улога во идентификацијата на точните фрази кои одговараат на пребарувањето на корисникот.

Веб пребарувачите работат со намалување на времето потребно за онлајн посетителите да најдат содржина и компјутерски програми. Во минатото, добивањето вредни информации и програми од веб имплицираше дека треба да знаете како работеле Вероника и Арчи. Во современиот свет, добар број интернет корисници целосно се ограничуваат на Интернет, клучен фактор кој придонесе за раст на интернет пребарувачите Source .

November 29, 2017