Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Како е-мејл маркетинг се однесува на оптимизација

1 answers:

Пребарување Engine Optimization стои на два главни столба, кои се зголемуваатперформанси на веб-страници и посета на сајтови. Оптимизацијата на самото место работи со поставувањата, перформансите, елементите и целните клучни зборови, кои серелевантни за бизнисот и неговите гледачи. Офлајн-оптимизација се однесува на надворешни публикации и влезни линкови кои ги водат гледачите довеб-страница. Е-пошта маркетинг влијае на SEO преку двете од овие компоненти.

Џек Милер, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги објаснува како е-мејл маркетинг кампањи влијаат на вашите SEO перформанси директно и последично.

Примарни цели

Е-мејл маркетинг кампањи директно влијаат на пребарувањеторангирање на моторот поради следниве причини:

 • Влезни линкови. Скалата на овластување на домен го диктира изведбата при пребарувањемоторот со одредување на бројот на врски кои ги насочуваат луѓето кон локацијата, нивната разновидност и високиот авторитет на хостинг извори. СиленВлезни линкови ќе ви помогнат да стигнете до конкурентна позиција. Е-пошта маркетинг влијае на членовите преку креирање врски со кои се дружатмислења на страницата, со што се гарантира дека пристапот до нив ќе остане во иднина.
 • Содржина Промоција. Е-мејл маркетинг ја зголемува видливоста на општосодржина. На пример, инкорпорирање на неделен или месечен блог укажува на најпопуларните мислења, го зголемува сообраќајот.
 • Ангажирање на лице место Google ја одредува релативната вредност на сајтот одпроценувајќи ги нејзините експанзии во сообраќајот и стапката на ангажман на корисникот. Ако имате базен на активни корисници, тогаш ќе се пребаруваат рангирање на веб-страницаповисока отколку ако не сте ангажирани публика.

Секундарни цели

 • Социјални медиумски ангажмани Активностите од социјалните медиуми немаатвлијание врз оптимизација. Сепак, дистрибуцијата на содржини и креирањето мислења за социјалните медиуми значи дека брендот достигнува поширока публика. Резултатот езголемена видливост, со што се создава уште поголем потенцијал за привлекување влезни линкови до профилот.
 • Градење репутација. Е-мејл маркетинг помага да се изгради бренд на бизнисот,на тој начин привлекуваат нови клиенти и ги задржуваат постоечките. Колку е поголема репутацијата, толку е поголема веројатноста дека ќе се појавува на high-endпубликации, што доведува до ангажирање на влијателни луѓе.
 • Долгорочно разгледување. Статистички податоци собрани врз основа на е-поштамаркетинг кампања помага да се создадат одржливи стратегии за долгорочен развој. Користејќи ги овие информации, можно е да се идентификуваатКои се твоите идеални публики и најпопуларни мислења
 • Совети за успех

  • да се воздржи од продажба на конкретна акција до јавноста. Наместо тоа, се фокусира нагенерирање на оригинална и вредна материја, материјал и можности.
  • Треба да им се дозволи на претплатниците да се придружат на листата на е-пошта, предизвикани од интерес.
  • Испраќањето многу електронски пораки може да ги принуди претплатниците да се откажат. Масовната содржина едосадни, и луѓето го сметаат за спам. Ограничете ја содржината на неколку витални точки.
  • Ефикасноста треба да биде мерлива. Е-пошта на платформа за е-поштаотвора и кликне, дава увид за тоа како публиката се однесува или комуницира со предложениот материјал.

  Google не индексира преку е-пораки. Сепак, е-мејл маркетинг не е малку бескорисниза оптимизација веднаш штом тоа може да влијае на однесувањето на вашите следбеници, што може или да ги зголеми или намали вашите пребарувачки рангирања. Клиенти на Semalt ја докажаа ефективноста на интегрирањето на е-мејл маркетинг во стратегијата на компанијата за оптимизација Source .

  November 27, 2017