Back to Question Center
0

6 клучни Севалти оптимизација Совети Секој Smart претприемачот треба да прегратка

1 answers:
Иван Коновалов, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигиталната агенција го споделува искуството за тоа како да воспостави ефикасенSEO практика во вашата компанија.

Некои од најдобрите и најуспешни Fortune 500 компании во светот денес имаат една голема работа заедничка: повеќето од нивимаат високо рангирана веб-страница, што значи дека официјалната веб-страница се појавува во првите неколку резултати генерирани од пребарувачитеод веб пребарување, особено кога локацијата е вклучена во фразите за пребарување. Сепак, овие веб-сајтови не само да одам тамумагично. Се користеше одредена експертиза од високо ниво, следеа процедури и беа направени анализи. Тоа е она што е сумиран описна она што го правиме во Семалт е.

Во својата дефиниција, пребарувач оптимизација, која е исто така се нарекува пребарување маркетинг или SEO, е процес назголемување или подобрување на видливоста на интернет-страницата. Тоа вклучува истражување на клучни зборови, оптимизирање на содржината со соодветни клучни зборови,и неговата стратешка употреба на веб-страница, така што таа привлекува повеќе интеракција, рентабилност и лојалност од целниот пазар или наменетапублика. Социјалните сајтови исто така се многу важни кога станува збор за SEO. Ова е случај, подолу се неколку важни оптимизација советипрепорачано од Иван Коновалов треба да знаете како паметен претприемач.

1. Изберете ги вашите клучни зборови во право

За секој со барем поим за тоа што SEO е, воопшто, тоа е речиси очигледно дека клучни зборови се многу клучни. Тие сезастрелан повикувачи во оптимизација за кампањи, особено кога правилно се вклучени во содржината. Како што, впрочем, пребарувачите генерираатрезултатите од пребарувањето врз основа на комбинацијата на зборови внесени од интернет-корисник кога бараат информации преку Интернет. Прввашите клучни зборови во право вклучуваат вклучувајќи ги и релативните клучни зборови или нивните синоними, кои вашиот целен пазар ќе внесат при пребарувањеза услуга или производ понуден од вашиот бизнис..Некои креативност може да се бара тука, иако професионална агенција за оптимизацијаможе да помогне во формулирањето стратегија за клучни зборови, која ќе ја надмине вашата конкуренција на пазарот.

2. Користете примамливи слики и видеа во оптимизација

Истражувањата покажуваат дека видеата и сликите се еден од најдобрите алатки во маркетингот. Тоа е затоа што тие се повеќе интерактивни иатрактивен во споредба со обичен текст. Кога се користи во содржината, видеата и сликите се ефективни фаќачи на внимание. Тие исто такаоставете трајна меморија во главите на вашиот целен пазар. Сепак, овие бебиња, исто така, треба да бидат придружени со пребарувачоптимизирана и богата текстуална содржина со клучни зборови, велат описи и информации што се однесуваат на главната порака што се пренесуваво конкретната кампања за оптимизација. Добар број онлајн купувачи и интернет корисници се под влијание за да се преземе акција од атрактивнии влијателни видеа / слики, па осигурајте да го користите најдоброто што можете да го добиете.

3. Оптимизирајте го вашиот веб-сајт за разни пребарувачи

Како паметен претприемач, не би било погрешно претпоставувам дека веќе знаете дека станува збор за мобилен свет во кој живееме. Повеќето корисници на интернетод овој ден и возраст поминуваат повеќе време на своите мобилни уреди, што вклучува паметни телефони и таблети, во споредба со десктопкомпјутери и лаптоп компјутери. За да не губите надвор на поголемиот дел од тортата на вашата конкуренција, не заборавајте да ја оптимизиратевашата веб-страница за мобилна адаптибилност.

Со други зборови, вашиот веб-сајт треба да биде достапен од мобилен уред без компликации или непријатности. На овој начин, твојотпубликата или целниот пазар може да добие критични информации или да ги купат вашите производи / услуги во движење. Човек не морапочекајте додека не се во канцеларија за да можат да нарачаат некоја пица, претпоставувајќи дека тоа е вашата линија на бизнисот. Колку што е ова повеќена веб дизајн проблем, со оптимизација за пријателски, мобилни верзија на вашиот веб-сајт ќе ве наградат убаво.

4. Одете мобилен

Колку што нема сомнение дека Google е крал на пребарувачите, добар број луѓе исто така претпочитаат други опции како Бинг и Јаху,само да споменеме неколку. Вие не сакате да ги ставите сите ваши јајца во една кошница. За да добиете подобро враќање на вашата инвестиција оптимизација, не заборавајте да ги доставатвашата страница до другите играчи во индустријата за пребарување, како за органски, така и за платени реклами..Во овој случај, би било мудронаучи нешто или две за тоа како различни пребарувачи ранг веб-сајтови.

5. Чувајте го окото на локалните оптимизација

Додека добротворната организација започнува дома, бизнисот едвај ќе го направи на онлајн пазарот без победничка стратегија за локална оптимизација, особеноако тоа е стартување. Како мудар претприемач, важно е да се напомене дека вашиот локален пазар може да определи дали вашиот потфат ќе го направиили нема да бидат успешни на интернет преку границите. Тоа е најмногу за генерирање на колку што е можно органски сообраќај кон вашиот веб-сајтод локални пребарувања, што е многу критично кога станува збор за рангирање на пребарувачот.

За да добиете најмногу од вашите напори за оптимизација на пребарување, крајно време сте размислувале да користите локални бизнис директориуми. Органдиректориумот сајтови како што се жолти страници, Yelp, и други веб-сајтови директориумот, исто така, може да ни се најде. Важно е секогаш да се обезбеди тоавашите деловни информации за локалните огласи остануваат доследни и точни, особено следење на тоа како контактите на вашиот бизнис иадресите за адреса се наведени во разни локални онлајн платформи.

6. Не чекајте додека содржината на вашата страница не е застарена

Да, може да имате поставено некои фенси статии и содржини на веб-страница на вашиот сајт во минатото; но тоа не мора да значи дека ажурирањанема да биде потребно до крајот на времето. Секое лице со некое основно образование ќе се согласи дека некои информации стануваат ирелевантнисо време. Особено кога станува збор за онлајн публиката и веб-купувачи, не сакате да ги оставите незаинтересирани. Поставување некои нови информации,содржината и важните податоци секој пат и тогаш ќе го задржи вашиот бизнис напред во играта, особено кога станува збор за веб сообраќај и пребарувачВТА. Само бидете сигурни дека секогаш ќе дадете значајни и интересни содржини што вашиот целен пазар или публиката ќе најдат корисни и ангажирани.Верувај ми, содржината е крал, и нема да жалам за твоите оптимистички напори.

Иако многумина не се разбере многу, SEO е клучна состојка на успехот за секој бизнис со операциите на интернет. Со јасно и организирано пребарувањестратегија за оптимизација на моторот, доаѓа поголем сообраќај, повисоко рангирање на Google, поголема продажба и поголем раст за вашиот бизнис, особено од интернетоперации. SEO може да се добие премногу технички и одземаат многу време во одреден момент, па можеби ќе сакате да инвестирате во професионална агенција за оптимизација за да го искористите максимумотод вашиот бизнис на интернет Source .

November 27, 2017