Back to Question Center
0

5 Алатки кои Semalt препорачува за секој почетен Blogger

1 answers:

Значи сте го започнале вашиот блог. Честитки! Можеби сакаш да живееш со тоа,или можеби само сакате да ги споделите импресиите од вашиот последен одмор со пријателите исемејство. Во секој случај, постојат многу начини на кои можете да го направите вашиот блог извонреден и професионален.Јулија Вагнева, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, препорачува алаткикои се од суштинско значење за секој кој сака да започне блог.

1. Лекторист

Проверка на правописот е убаво, но не е секогаш точно. Во зависност од вашата платформа за блогирање(Blogger, Wordpress, итн.), Можеби немате функција за проверка на правопис на сите. И дуриако мислите дека вашето пишување и граматиката се на исто ниво со образованиот свет, читателите ќезабележи се што не е совршено. Во овој случај, препорачувам граматички. Грамматичное бесплатен приклучок, кој е наменет за практично пишување. Автоматски ги проверува ситеод вашето пишување за заеднички и напредни грешки, а потоа нуди предлози за тоа како да ги поправат.

2. Речник на слики

Треба да го имате изворот каде што можете слободно да добивате убави слики. Живеемево визуелното општество, и кога луѓето читаат онлајн, очекуваат да видат бои играфика..Ако одите за првите работи што ги наоѓате на Google, ќе ризикуватеда ги подигнам незаконски. Добрата вест е дека постојат таму каде што можеПомош! Morgue File и Заедничката Ризница се две места каде што можете да ги преземетефотографии со бесплатни фотографии без безбедна дозвола од фотографот.

3. Календар или планер

Луѓето сакаат редовно ажурирани блогови. Честите надградби значат поголеми и повеќепосветен читател, што значи публицитет и успех за вашиот блог. Повеќетоекспертите препорачуваат ажурирање на вашиот блог најмалку три или четири пати неделно - ноако не ги планирате своите мислења пред време, ќе истрчате идеи! Некоиблогерите ги претпочитаат традиционалните календари за пенкало и хартија, додека други се во редтабеларни пресметки на компјутерот. Во секој случај, бидете сигурни дека можете да ги издвоите ситевашето писмо во текот на следните неколку недели, така што нема да станете ниски содржини!

4. Истражувач за клучни зборови

Клучни зборови, SEO и тагови може да звучат како mumbo-jumbo на нови блогери, ноучејќи ги може да го катапултира вашиот блог на врвот на резултатите од пребарувањето.Основната идеја зад оптимизација (Search Engine Optimization) е одберам штозборови што луѓето ќе ги бараат доколку го бараат вашиот блог. На пример,овој напис ќе има клучни зборови како "блогирање", "оптимизација на блогови" итн.Добра идеја е да ги повторите овие зборови во вашите статии, така што пребарувањетомоторите можат полесно да ги најдат. Додека повеќето блог платформи вклучуваат начини давнесувате свои сопствени клучни зборови, алатките како Google Планер за клучни зборови можат да покажат колкулуѓето бараат дневни важни клучни зборови, па можете да ги најдете најпопуларните.

5. Анализа

Повторно со технологијата страна на нештата, аналитички алатки како Google Analytics ќе покажеколку луѓе го посетија вашиот блог денес, или минатата недела, или што и да било. Исто такапокажува како читателите го пронајдоа вашиот сајт и кои зборови за пребарување се најпопуларните, виеисто така може да научат кои мислења добиваат најмногу внимание. Додека аналитиката еприлично типични за платформите за блогирање денес, бидете сигурни дека ги разбирате сите функцииод оваа алатка, така што ќе можете да ги пратите вашите читатели и да научите што го прави вашиот блог издвоен.

Блогирањето може да ви биде големо хоби и профитабилна професија, но водење блог,навистина, бара многу напори. Од искуството на Семалт , право алаткиво голема мера ќе го намалат вашето време за учење и грешка, па многу полесно ќе одиш на врвот Source .

November 27, 2017