Back to Question Center
0

Како да креирам Дали Следете линкови за мојата веб-страница?

1 answers:

Доаѓа без велејќи дека без добро формиран профил на backlink, речиси е невозможно веб-сајтот да се рангира добро во Google, или барем да се најде меѓу првите десет резултати од пребарувањето. За да се спречи злоупотребата, манипулацијата или можните трикови со алгоритмот за рангирање, светскиот пребарувачки гигант еволуирал во текот на многу години. На тој начин, Google ќе награди сега само природни, чисто релевантни и високо авторитативни линкови. И подолу ќе ви покажам некои од најпаметните начини да креирате Do Follow линкови за вашата веб-страница. Но, пред сè друго, дозволете ми да започнам со неколку едноставни дефиниции.

follow backlinks

Нема потреба да се каже дека врските ги влечат сите точки на Интернет заедно - сите го знаат тоа. Но, не сите од нив имаат еднаква тежина. Всушност, постојат два различни вида на врски - Не следи и следи линкови. Ставајќи ја на едноставен англиски, врските со Non Follow се речиси неважечки и неважечки од гледна точка на главните пребарувачи. Тие се дизајнирани единствено да носат референтен сообраќај. Од друга страна, сепак, Дали следете линкови користат специјални именици, статии и целни страници за пренос на авторитетот на еден веб-сајт на друг.

Очигледно, Дали следење линкови се многу потешко да се добие, и најчесто тие се идеално тие треба да бидат вметнати од страна на квалификувани вебмастерот. И тука, конечно, доаѓаме до точка - подолу се наоѓаат неколку паметни начини (или слободни или понекогаш не) за креирање на висококвалитетни линкови Следете ги линковите за високото рангирање на вашиот веб-сајт во Google:

  • Google Plus е стандардна социјална платформа која може да стане изненадувачки моќна алатка кога се користи во право. Се што ви треба е да имате свој личен профил или да се регистрирате за нова сметка. Следно, одете во делот "за" и уредувајте ја неговата содржина на текстот, како и примарната врска која првично им беше дадена на вашата веб-страница. Слободно можете да додадете како многумина ги следат линковите како што ви треба, но не претерувајте со тоа. Во спротивно, вашиот обид може да биде препознаен од Google како спам или манипулација.
  • Onemission е добра стара веб-страница која ми помогна да ги следам линковите во последните години. Едноставно регистрирајте се за да добиете посебен уредувач и да се чувствувате слободни да пристапите на целата веб-страница и да ја одберете категоријата што ви треба.
  • Dmoz е исто така многу стара локација, која главно се занимава со поднесоци на блогови за цели на генерирање на линкови. Се што ви треба на Dmoz е да ја изберете вистинската категорија, релевантна за главниот предмет на вашата веб-страница или блог. Меѓу неговите уникатни карактеристики, јас препорачувам да го користите овој извор за да ги пронајдете најдобрите линкови создадени од вашите блиски ривали за да направите сопствена употреба.

dofollow backlinks

  • Storify е одлично место за да добиете дополнителни трошоци. Следете линкови - само од коментирање. Едноставно креирајте нова сметка и продолжете со секцијата "жешки коментари". На тој начин, ќе можете да уживате во максимум две висококвалитетни линкови по една сметка.
  • По сите, можете да ја посетите на Trell. ко и да земете толку многу линкови за да го зголемите вашиот ранг како што сакате. Покрај тоа, тоа нема да ве чини еден долар - услугата е бесплатна. Направете го тоа, забележете го уште еднаш - не претерувајте со броевите на backlink и нивното премногу брзо создавање. Инаку, ќе подигнете црвено знаме со повик на Google за неизбежна казна за рангирање Source .
December 22, 2017