Back to Question Center
0

Кои техники за градење врски ќе бидат корисни во 2018 година?

1 answers:

Се очекува дека серија нови правила за градење врски ќе се применуваат во следната година. Сепак, основите ќе останат исти. Следната година ќе ни донесе значителни дигитални трансформации и нови трендови за оптимизација. Т.н. вештачка интелигенција ќе влијае на целиот пребарувач оптимизација светот, се бара нови пристапи кон мобилни и десктоп оптимизација и веб дизајн. Веб-администраторите ќе треба да бараат нови начини за генерирање на води. Исто така, се очекува дека Google мобилниот прв ранг алгоритам значително ќе ја промени вашата актуелна презентација за дигиталниот пазар и ќе направи корекција на светот на SEO.

Оваа статија е дизајнирана да им покаже на читателите како дигиталниот пазар ќе се промени во следната година и што треба да очекуваме од овие промени.

seo backlinks 2018

Линкови како мотор за оптимизација во 2018 година

Во текот на последните неколку години, правилата за градење врски се сменија неколку пати. Сепак, основите секогаш остануваат исти. Примарната цел на оптимизација на оптимизација се уште е да им обезбеди на истражувачки-базирани и информативни содржини за читателите. Ако вашата содржина вреди да се чита, најверојатно ќе биде споделена меѓу корисниците што ќе ви донесе органски врски сок.

Линкови ќе остане мотор на оптимизација на пребарувања во 2018 година и пошироко. Квалитетни линкови заедно со добро оптимизирана структура и дизајн на веб-страницата ќе донесат насочен сообраќај кон омилената дестинација на корисниците на вашата веб страница и на корисниците на корпоративниот веб-сајт. Google ќе го одреди вашиот сајт квалитет и релевантност, врз основа на авторитетот на веб-сајтови од кои вашите линкови доаѓаат. Овој пристап останува стабилен од последната ажурирање на Google Panda.

Очекувани трендови на градење врски во 2018

 • линкови ќе го одредат репутацијата, авторитетот и кредибилитетот на вашиот сајт;
 • Целиот дигитален маркетинг ќе биде управуван од квалитетот на содржината;
 • Конкуренцијата ќе стане повисока отколку во денешно време;
 • Релевантноста на клучни зборови е од големо значење;
 • Линк сок треба да дојде само од доверлив веб-сајтови.

  Сè уште сме далеку од 2018, но веќе треба да знаеме некои идни промени што ќе ги направиме. искуство напредува. Треба да знаете кои стратегии за градење врски ќе бидат моќни за вашиот бизнис и што треба да престанете да ги спроведувате за целите на промоција. Следните стратегии за градење врски со иднината ќе ви помогнат да продолжите со значајните ажурирања за дигиталниот маркетинг.

  • Изградете ја вашата врска рачно

  Денес, многу веб-администратори и SEO специјалисти одат за автоматизирање на нивните врски. Се разбира, тоа може значително да го заштеди вашето време, но тоа нема да ги донесе истите позитивни резултати како што можете да направите сè рачно. Ви препорачувам да не ги автоматизирате вашите постапки за испраќање преку формулари поднесени од програмата. Таквите пораки нема да привлечат внимание на корисникот и да создадат погрешен впечаток за вашиот бренд. Наместо тоа, напишете ги вашите пораки, ставајќи ја душата во секоја. Сепак, не е ограничено да се користи општ преглед за оваа намена.

  • Нагласување на квалитетот на вашата содржина

  Во 2018 година содржината ќе остане да игра најзначајната улога во оптимизација. Значи, пред да почнете да барате потенцијални места за да поставите backlink врска, осигурајте се дека имате причина зошто тие треба да ви поврзат на прво место. Содржината е секогаш вистинското место за започнување на процесот за оптимизација на веб-страниците. За да ги натерате луѓето да го забележат вашиот бренд, треба да создадете висококвалитетни и статии базирани на истражување, кои имаат вредност за читателите Source .

December 22, 2017