Back to Question Center
0

Како може да коментира линкови подобрување на мојот сајт ранг на SERP?

1 answers:

Веројатно сте слушнале многу ужасни информации за градење коментари на линкови и негативно предиспонирани за оваа техника. Сепак, сакам да земете момент и да ја приближите оваа стратегија со отворен ум. И покрај лошата репутација на оваа стратегија, искористувањето на блог коментирање како backlink стратегија може да ви помогне да се воспостави добри односи со вашите потенцијални клиенти и да се изгради вашиот бренд орган во рамките на вашата пазарна ниша. Сепак, треба да имате точен пристап кон создавање на коментари за да добиете добар SEO резултат. Инаку, ќе изгледате сомнително во очите на пребарувачите и дури може да добиете казни за техниките за градење на спам линк.

Во оваа статија, ќе разговараме за нови начини за добивање врски сок од коментари. Можете да заборавите сè што сте го прочитале порано. Пристапот што ние ќе го споделиме со вас не изгледа како ниедна друга техника за градење на врски која бара користење на dofollow, nofollow, термини за пребарување или други работи што сте ги слушнале.

Новиот начин на добивање коментар линкови

Дозволете ни да разговараме кои фази треба да ги следите за да добиете квалитетни коментари линкови во краток период.

  • Најди ги вистинските блогови

Во почетната фаза на вашата кампања за градење врски, треба да ги пронајдете вистинските блогови за генерирање на вашите врски таму. Треба да го спроведете истражување на пазарот и да пронајдете извори на интернет кои добиваат одличен сообраќај и ангажман. Не е очигледно да се бараат најдобрите блогови во индустријата. Наместо тоа, можете да ги најдете средните ПР блогови или форуми со значителна количина на активни коментари на неа.

За да го најдете она што ви треба, можете само да вметнете одредено пребарување во Google. На пример, ако вашиот бизнис се служи во медицинското поле, можете да побарате пребарувач за барањето "TOP медицински блогови" или "форуми за лекарите. "Како резултат на тоа, ќе им обезбеди со листа на ТОП блогови врз основа на некои социјални акции и коментари кои блоговите ги добиваат.

Откако ќе се најде соодветен за вашите деловни потреби веб извори, можете да продолжите да се разградувате од следниве линкови од коментаторите на нивниот блог. Тоа ќе ви помогне да ја зголемите вашата база на партнерски сајтови.

  • Организирање на вашите блогови

Користете RSS претплати во Google Reader за следење на блоговите во вашата индустрија. Креирајте различни папки за секоја тема тема. Поедноставување на овој процес, ќе забележите кои категории имаат постови кои се ажурирани неодамна.

  • Обидете се да бидете први

Не е препорачливо да создавате коментари на досадни форуми само со пишување на ирелевантни, несакани коментари. Можете да бидете првиот кој остава коментар под пост, но само по сеопфатно читање и размислување за духовит и разумен одговор. Ако вашиот примарен линк е ангажиран и се држи до точка, другите коментатори, најверојатно, ќе кликнете на него за да проверите кој сте. Затоа, ако сте први, промените ви се повисоки отколку ако добивате забава по бројни други коментатори Source .

December 22, 2017