Back to Question Center
0

Кои се ресурсите за стратегии за градење на backlink?

1 answers:

Да започнеме со дефинирање на стратегијата за градење на врски. Ако Google за овој мандат, ќе добиете листа на тактики кои можат да ви помогнат да обезбедите врски, но не ве водат до целосна стратегија за градење врски.

Општо земено, овие стратегии го опишуваат концептот на создавање вредна содржина за да ги поврзат другите веб-извори со вашите. Друг концепт кој исто така може да придонесе за генерирање на линкови вклучуваат - градење на односи и партнерства преку интернет; да ги поттикне клиентите да се поврзат; споделување на извор во вашата заедница; учествуваат во онлајн и заедницата настани.

backlink building strategies

Сите овие концепти се валидни и вредни за стратегии за градење на backlink. Сепак, тие ни покажуваат само можните причини зошто другите веб-извори можат да се поврзат со вашиот домен. Тие не даваат целосен одговор на вашето прашање, обезбедувајќи само половина од стратегијата.

Стратегија за градење врски е процес на постигнување на бизнис цели преку достапни веб извори. Линк градењето процес се однесува како тактика, бидејќи вашата крајна цел тука директно зависи од извршувањето. Сепак, невозможно е да се постигне резултат без правилен пристап. Инаку, линковите што ги чувате може или не може да послужат како вистински бизнис цели.

Оваа статија е посветена на точниот пристап до стратегии за градење врски со врски. Дозволете ни да започнеме со тоа како би требало да изгледа целта на кампањата за вашата главна врска.

Причините зошто вашиот сајт бара стратегии за градење на backlink

  • Креирај врски помеѓу квалитетни веб извори

секоја веб-страница и покрај нејзината насока и големина бара линкови. Постои фундаментален дел од структурата на Интернет. Меѓутоа, зошто ни се потребни надворешни врски?

Постојат две основни причини што ви требаат линкови:

  1. да бидете во контакт со авторитетни онлајн заедници, веб-страници и платформи во вашата индустрија;
  2. За рангирање за релевантни и големи содржини за пребарување.

Google ги оценува веб-страниците со Алгоритмот PageRank. Овој алгоритам на Google користи линкови од други авторитативни извори за да ја одредат популарноста, авторитетот и релевантноста на веб-страницата. Овој алгоритам директно влијае на веб-страницата на страницата со резултати од пребарувањето и ја зголемува репутацијата на веб извор во очите на Google.

backlink building seo

  • Добие насочени сообраќај

Јасна стратегија е значајна за оние кои би сакале да инвестираат во врската зграда. Треба да водиш цел надвор од секоја backlink. Во спротивно, целата оваа кампања и напори што ќе ги ставите во неа ќе бидат бескорисни. Значи, ќе ве прашам за каква цел ви треба линк? Најчестиот и разумен одговор на ова прашање е стекнување сообраќај. Сообраќајот значи дека повеќе потенцијални клиенти ќе кликнат на вашата страница и веројатно ќе се претворат во клиенти што плаќаат. Дефинирањето на вашата цел треба да започне со можност за истражување. Треба да ги истражувате можностите што постојат во рамките на вашата лажат и како да имаат корист од нив.

Анализирајќи ја моменталната изведба на веб-страниците, веб-изворите што се достапни за вас, и креирајте план за негово подобрување. Со тоа ќе бидете во можност да се развие својата врска градење стратегија Source .

December 22, 2017