Back to Question Center
0

Дали е лесно да се добијат високи ПР линкови во 2016 година?

1 answers:

Дали некогаш сте се запрашале која вредност линкови може да донесе на вашиот веб-сајт промотивна кампања? Со зборот "вредност :," не мислам на сокот на линкот што го добивате на вашиот сајт преку надворешни врски. Зборувам за враќање на инвестицијата во форма на вашиот онлајн бизнис високи приходи. Има многу веб-сајтови кои продаваат линкови и, последователно, ако има голема побарувачка, има многу оние кои би сакале да платат за сок од врската. Дозволете ни да разговараат за тоа како овие активности можат да влијаат врз нашите напори за оптимизација на пребарување. Со прво да разгледаме поблизок поглед на врската купување и продавање на индустријата.

high pr backlinks 2016

Линк купување и продавање

Додека Google ги прифатил линкови како ранг фактор, линкови ќе бидат од голема побарувачка меѓу сопствениците на вебсајт и веб-администратори.

Врската купување бум се случи во средината на 2000-тите, промена на целата индустрија засекогаш. Во тоа време целата индустрија растеше околу продажба на линкови. Некои веб извори обезбедија линкови по основа на изнајмување. Цената за една врска од Рено започна од 30 долари месечно. Овие врски служеа како странични врски.

По некое време, Google, како и други значајни пребарувачи, почна да ги казнува сајтовите кои јавно ги продавале врските преку брокерските сајтови или форуми. Овие санкции предизвикаа намалување на рангирањето на веб-страниците или де-индексацијата.

Сепак, дури и овие тешки казни на Google не го спречи развојот на продажбата на стоки во развој. Оние зошто купување и продавање на линкови пронајдоа нови начини за да им отежнат на пребарувачите да ги откријат своите активности.

Според упатствата на Google, купување или продавање на линкови кои го поминуваат PageRank прифаќа како прекршување на тешки правила. Ако сте биле откриени при купување врски за подобрување на рангирање на сајтови, вашиот сајт, најверојатно, ќе добие казни од Google. Затоа, ако се занимавате со овие активности, треба да ги реализирате ризиците.

Buying backlinks

Купување и продавање на линкови во 2016 година

  • Платени гостин мислења

Да најдете веб-сајтови кои обезбедуваат способност да објавувате платена содржина на нивните страници, само треба да внесете "купи го гостинското мислење" во полето за пребарување на Google. Некои од овие услуги ќе ви обезбедат автентична врска за градење на услуги и ќе ви наплатат соодветно. Сепак, постојат и многу средни квалитетни веб-страници со пристапни цени. Постојат неколку предлози за писмени врвни говорни пораки во замена за backlink. Во овој случај, страните се согласуваат да соработуваат бесплатно.

  • Купување линкови од блогери

Многу линкови во 2016 година беше креиран со лични купувања од блогери. Овие врски остануваат незабележливи од пребарувачите и ретко предизвикуваат проблеми. Многу блогери ја знаат вистинската вредност на линковите и бараат исплата за секоја врска што ја ставаат. Покрај тоа, вреди да се спомене дека некои омилени блогери се согласуваат да стават статија со врска само за еден или два дена. Најголем процент од блоговите кои продаваат линкови се наоѓаат во следните пазарни ниши - мода, недвижен имот, патувања, финансии, образование, спорт. Просечната цена на купување на високо-линиски линкови во 2016 година изнесува 300 долари за изворите за среден квалитет на веб-сајтови и повеќе од 3000 долари за висококвалитетни популарни домени Source .

December 22, 2017