Back to Question Center
0

Може ли да добијам висок ПР линкови од компании за продажба на линкови?

1 answers:

Денес може да се чини дека е страшно за многу SEOs и професионални веб програмери кога станува збор за прилично честа дискусија за квалитет линкови и за пребарување оптимизација. Зошто? Бидејќи премногу често задача да се добие висок ПР линкови без да му наштети на веб-сајт или блог е дефинитивно предизвикувачки задача. Најчесто, главната цел на SEO е да ја зголеми стапката на CTR, да го зголеми сообраќајот, како и да ја подигне конверзијата на веб-страницата. И ако сакате да добиете висок ПР линкови од линкови продажни компании - постојат многу од овие момци притискање на нивните "услуги" преку интернет - тука се само некои ладни факти за платени врски зграда. Работата е дека Google повремено може да открие сомнителни активности што се појавуваат со вашата веб-страница или блог (т.е.e. , масовно потомство на ниско-квалитетни платени линкови, користејќи скриени сидра, спам-содржина и било какви други средства или незгодни шеми на лошо црно-капа и сива-шапка оптимизација). Имајќи го предвид најлошото сценарио кога добивате врски со ПР од премногу бескрупулозните провајдери (т.е.e. , низок квалитет на директориуми, автоматски форум претплати, врската фарми и линк тркала - а. к. a. врската размена) - сè би можело да заврши со уништување. Мислам вашиот веб-сајт може да биде забранет од онлајн пребарување еднаш и засекогаш. Значи, со оглед на толку сериозен ризик подолу доаѓа сè што треба да знаете за платени линкови, главни типови на пласман на казни и како најдобро да ги избегнете, барем најчесто се појавуваат.

Главни типови на пласман казни

Пред било што друго, ајде да се соочиме со тоа - некои пласман казни може да осакатуваат само дел од вашиот веб сообраќај, а остатокот од тие обично се наметнуваат на база на целата локација. Со оглед на најстариот стандардните прекршувања со купување или продавање на линкови, постојат три различни видови на казни за рангирање - делумно совпаѓање, казна низ целата локација и целосна елиминација.

  • Делумно совпаѓање - значи рачна казна за возење на веб страната или блог по резултатите од пребарувањето. Често се случува кога Google открива чудна активност на дефинитивно спамирана природа, најчесто поврзана со манипулирање со премногу клучни зборови и фрази - само за да пумпа повеќе сообраќај и без да испорача каква било вистинска вредност со содржината на страница.

  • Site-wide казна - тоа би било многу сериозно влијание со прилично тешки последици. Со потенцијална можност да се намали до половина од вашиот веб-сообраќај, овој тип на ранг казна често се применува кога станува збор за користење на Греј-Хет линкови, на пример со скриени сидра, чисто ирелевантни или дури и не целосно правно ѓубре содржина како аптека, прељуба или коцкање. Ако се занимавате со продавач на линкови со низок квалитет, ветувајќи дека ќе добиете високо линкови до ПР на вашата веб-страница - скоро за кратко време - време е да бидете вознемирени. Како што веројатно ќе подигнете црвено знаме со Google и ќе аплицирате за казна.
  • Целосна елиминација - зборува за себе. Мислам дека одење за експлоатативно тргување со backlink лесно може да направи нешто уште полошо. Мислам на повеќето несреќна текот на настаните кога вашиот веб-сајт или блог добива сомневање за тешка злоупотреба со оние неетички врска градење на трикови или шеми за тргување - и едноставно добива исклучени од индекс за пребарување. Најчесто, таков несреќен исход е надминат и преку низок квалитет врската продажба "компании", и нивните очајни "клиенти" Source .
December 22, 2017