Back to Question Center
0

Кои се начините да се направи листа на врвни ПР линкови?

1 answers:

Сите бизниси основани на интернет треба силна маркетинг стратегија за индексирање на првата или втората страница со резултати од пребарувањето. Секоја стратегија за оптимизација на оптимизација бара различни линкови. Во светлината на последните ажурирања на Google, овие линкови треба да бидат со висок квалитет и да доаѓаат од врвни ПР веб-страници. Сите други линкови се сметаат за низок квалитет и спам. Тоа е причината зошто секој вебмастерот треба да биде крајно внимателен за квалитетот на линкови тој го гради квалитетот на дојдовните линкови одредува каде вашиот сајт ќе се рангира во пребарувачите за специфични клучни фрази.

Значи, прашањето е како да се создаде листа на врвни ПР линкови без да губат многу пари и напори?

Кога станува збор за оптимизација на веб-страниците за оптимизација на интернет пребарувачите, правилото на 4 V е најдобро:

 • )

Бројот на линкови кои упатуваат на вашиот веб извор. Сè уште е значаен ранг фактор. Сепак, треба да се запамети дека бројни линкови од спам веб-сајтови, тоа нема да ви даде профит.

 • Разновидноста

Разновидните извори што ги користите за цели на градење врски. Колку повеќе, толку подобро како што покажува Google колку веб-страници го привлекуваат вашиот домен како реномирана и врската вреди.

 • Брзина

Брзината добивате линкови до вашиот сајт. Google може да го најде сомнително ако преку ноќ ќе изградите бројни линкови. Наместо тоа, треба редовно да креирате квалитетни Влезни линкови.

 • Verbiage

Сидро текстот на линкот до вашиот сајт. Овој текст треба да биде добро дизајниран, фаќајќи и да содржи еден од вашите целни термини за пребарување.

Листа на високи ПР сајтови за градење на квалитетни линкови

Следните страници се совршена почетна точка за секоја кампања backlink:

 • Фејсбук
 • Висока PageRank социјална платформа која им овозможува на сопствениците на вебсајт со бројни можности за бизнис промоција. Една од негативните страни на оваа платформа е дека тие ја имаат "не-следат" врската за градење политика. Тоа значи дека добиените линкови од Фејсбук нема да поминат сок од врски до вашиот домен. Сепак, линковите од овој извор може да го направат твојот линк профил поверодостоен и авторитативен во очите на Google.

  • YouTube

  Ова е веб-страница на PR9 која е во сопственост на Google. Таа обезбедува веб-администратори со двете dofollow и nofollow линкови. Можете да креирате dofollow линкови во вашиот бизнис профил или видео опис. Сите други врски ќе бидат nofollow. Добрата вест е дека можете да го претворите вашиот ЈуТјуб канал во една PR5 за PR6 backlink. Тоа може позитивно да влијае на вашата ранг-листа.

  • Google+

  Google+ е веб-извор на PR8. Тоа е одговор на Google на Фејсбук. Овде можете да креирате барем една линк до вашата веб-страница. Тоа е одлична можност за зголемување на рангирањето, бидејќи Google ја користи оваа платформа како дел од нивниот алгоритам. Затоа е значајно да се креира страница на Google+ која вклучува сидро текст со целниот термин за пребарување во областа Профил / За Source .

  December 22, 2017