Back to Question Center
0

Како. Еду линкови може да влијае на вашиот сајт оптимизација?

1 answers:

Edu линкови се сметаат за највредни како што доаѓаат од доверливи и реномирани домени. Тие обично се користат од колеџи, универзитети, средни училишта и други образовни институции. Како што тие им донесе вредност на корисниците, Google високо ги цени и се рангира високо на SERP.

Потребно е многу време и напори да се добие пристап до линкови од такви веб-страници. Сепак, користа е во тоа што не треба да биде експерт во одредено образовно поле за да добиете backlink од него на вашиот сајт.

Ако се борите да добиете квалитет. Еду линкови до вашиот сајт, овој пост ќе биде од корист за вас како што јас се соберат тука сите најмногу техники за градење врската градење.

edu backlink

Придобивките од. Еду линкови

  • Google високо го цени целиот ЕДУ. домени и последователно ќе ја привлечат вашата страница како високо асортитивна ако добиете надворешни врски од овие домени;
  • Сите образовни веб-извори се со висок квалитет и имаат вредност за корисниците;
  • Ставање на вашата врска на. edu домен, ќе добиете многу насочени сообраќај, кој ќе биде лесно да се конвертира;
  • Добијте вредност и вистина на веб страната.

Како да се изгради квалитет. Еду линкови?

  • Дајте стипендии

За да воспоставите добри односи со универзитетите и средните училишта, можете да им дадете на своите студенти грантови и стипендии.

Можете да започнете да вршите веб пребарување на образовните институции преку Google или други локални канали кои можат да ви дадат релевантни информации за вашето барање. Бидете сигурни дека образовната институција што ја избирате има многу посетители или да праша дали универзитет или училиште има заедница. Стигне до луѓето кои се одговорни за овие заедници. Врз основа на вашата индустрија или производи што ги продавате, можете да обезбедите. edu ресурси со различни бенефиции во замена за линкови. На пример, ако продавате спортска опрема, можете да понудите стипендија за учениците кои се одлични во спортот. Ако сте во можност да добиете мал backlink од. edu веб извор кој е барем релативно релевантен за вашата пазарна лажат, тогаш додадете поголема вредност на вашиот профил на backlink.

  • Обезбедете попусти за учениците

Ако продавате некои производи кои можат да бидат корисни за учениците во нивните дневни потреби, тогаш можете да се обидете да добивате линкови во замена за попусти. Обезбеди студентите со уникатни предлози и подароци. Вашите производи можат да бидат стационарни или софтверски дизајни кои можат да им помогнат на учениците во спроведувањето на нивниот курс. Треба да побарате од универзитетскиот декан да ја објави вашата понуда на веб-страницата на институцијата.

trust backlinks

  • Креирај содржина што ќе бидат заинтересирани за учениците

Нема да добиете квалитетни линкови, особено од. edu сајтови, ако содржината на вашата веб-страница поседува вредност за читателите. Никој не сака да ги чита цврстите содржини сигурно.

Повеќето образовни институции одржуваат блогови за учениците. Можете да побарате да ги објавите вашите релевантни и истражувачки статии на овој блог или да објавувате интелигентни одговори на прашањата на ученикот Source .

December 22, 2017