Back to Question Center
0

Кои се добри линкови за оптимизација?

1 answers:

Агенција за недвижности е високо конкурентна онлајн сфера, каде што само најголемите агенции со одлична репутација имаат шанса да рангираат високо на SERP. Сепак, индивидуалните агенти, исто така, можат да се борат за водство. За да ги надминете вашите најголеми конкуренти на пазарот, потребно е да го креирате вашиот сајт со корисник на ум и да го оптимизирате според правилата на пребарувачот. Основниот елемент на резултирачката кампања за оптимизација е градење врски. Линкови зграда е процес на создавање на дојдовни линкови од авторитетен ниша поврзани веб извори. Тоа е дел од процедурата за оптимизација на локацијата што треба да се направи по подобрување на сите елементи на локацијата. Линкови помагаат да се зголеми интернет сообраќајот и да се зголеми авторитетот на брендот. Сепак, како што реков претходно, да се биде лидер во пазарот на недвижности бара многу време и инвестиции. Тоа е причината зошто треба да бидете подготвени дека процесот на стекнување квалитетни влезните врски ќе биде тежок и одзема многу време. Покрај тоа, треба да ги знаете изворите каде што можете да добиете добри линкови за оптимизација. Во оваа статија, ние ќе разговараат за недвижности оптимизација за backlink извори кои можат да ја поедностави вашата врска зграда кампања и да придонесе вашиот оптимизација за напори.

Извори со добри линкови за недвижности оптимизација

Недвижнини оптимизација линкови генерирање е процес на добивање линкови до вашиот веб-сајт од други релевантни сајтови. Дигиталниот пазар служи како значаен стар натпревар за популарност, каде учесниците со најголем број гласови (линкови) добиваат највисоки позиции. Целиот бизнис модел на Google е базиран на давање на најпребирливите и релевантни информации на барателите. Единствениот начин да се претпостави популарноста на содржината е да ги брои сите дојдовни сообраќај што оваа содржина генерира и бројот на акции и врски што ги заслужува. На пример, популарната социјална мрежа Фејсбук има над 32.348.008.110 линкови. Тоа е апсолутен лидер на SERP според бројот на прашања, бидејќи голем број корисници гласаат за него како за авторитативен веб извор.

Сепак, во реалноста, кога станува збор за помалку популарни и тесни фокусирани веб извори, стекнувањето линкови може да биде проблем. Покрај тоа, не сите линкови се создадени еднакви, а некои од нив може да го донесат вашиот сајт за недвижнини повеќе негативни отколку позитивните сигнали. Google е прилично паметен и едноставно може да направи разлика помеѓу спам и авторитетни дојдовни линкови. Google ботови ја анализираат не само релевантноста на содржината каде што се поставени врските, туку исто така и репутација на веб-страница од која доаѓаат.


Затоа во овој напис ќе зборувам само за авторитативни веб-извори каде што можете да добиете квалитетни линкови до вашиот сајт за недвижнини.

Суштинскиот дел од оваа стратегија се заснова на обезбедување на лудост на вредност до пред други сопственици на бизниси. На пример, можете да им дадете вредност на луѓето на листата на е-пошта, давајќи им купони за локалните претпријатија со кои сте соработувале. Дел од размената помеѓу вашиот бизнис треба да содржи backlink на вашата страница за недвижнини. Со тоа, ќе воспоставите заемно корисни односи со вашите партнери и ќе добиете квалитетен линк сок на вашата веб-страница. Вашите деловни партнери може дури да вклучуваат и клучен збор во врската што доаѓа од веб-сајт базиран во вашата заедница. Тоа значително ќе придонесе за вашиот сајт оптимизација.

  • Дај сведоштва на недвижен имот оптимизација линкови

Едноставно пребарувач истражување ќе ви даде листа на веб-сајтови кои имаат сведоштва за нив во вашата индустрија. Повеќето од овие веб-извори се поврзуваат со лицето кое го напушти прегледот. Ако сеуште немате ваква страница, сугерирајте да креирате еден и да побарате од луѓето да ги остават своите критики таму. Тоа ќе ви помогне да добиете повеќе релевантни линкови и да го подигнете вашиот авторитет во очите на Google Source .

December 22, 2017