Back to Question Center
0

Како да креирате линкови на најдобар начин?

1 answers:

Како практиката покажува, повеќето SEO експерти и онлајн стартап се концентрира на сите нивни напори за стекнување на добри линкови. Прашањето е зошто тие се фокусираат толку многу внимание на врската зграда, наместо на други техники за оптимизација? За мене како за искусен оптимизација специјалист, одговорот е очигледен. Секој кој сака да ги зголеми своите рангирања според конкурентските услови за пребарување, треба да создаде силен линк профил. Во спротивно, нема смисла да се гради бизнис онлајн, бидејќи вашите напори нема да бидат прифатени од вашите потенцијални клиенти.

Сепак, вреди да се спомене дека не сите линкови се креираат подеднакво. Постојат многу црно-шап оптимизација "специјалисти" кои би сакале да игра пребарувачки и даде на пожелно за валидна. Затоа треба да бидете внимателни кога барате можности за градење врски за вашата веб-страница. Треба да избегнете фарми со врски, извори на спам линк и компании кои автоматски создаваат надворешни врски. Сите овие фалсификувани техники за градење врски можат да бидат откриени од Google. Во овој случај, вашиот сајт ќе добие санкции наместо врската сок.


Првото прашање што доаѓа на почетен SEO професионалец е "Кои се најдобриот начин да се создадат квалитетни и органски линкови?" да се каже дека одговорот на ова прашање сè уште е тешко да се најде за искусни веб-администратори.

Ако го Google, ќе најдете неколку основни тактики, од кои многу немаат иста вредност е тоа што беше пред. Тоа може да се објасни со постојаните промени на дигиталниот пазар што води кон нови и поефикасни начини за добивање на линкови.

Во оваа статија ќе разговараат само за најдобрите и нови начини како можете да креирате квалитетни линкови. Овие техники за градење врски ќе останат актуелни и во следната година. Затоа, да разговараме за тактики кои работат сега.

Најдобри начини да се создадат линкови

  • Линк мамка

Со други зборови, врската мамка е содржина која заслужува корисниците внимание и пофалби. Таа е природно споделена преку Интернет поради нејзиниот висок квалитет и корисност. Дека најлесниот и најдобриот начин да се создадат органски линкови е да се изработат релевантни содржини релевантни за вашата индустрија тематски дека луѓето уживаат толку многу тие чуруликам, како, блог и коментар можете да рангирате високо на страната со резултати од пребарување со бројни насочени клучни зборови. Користете врска мамка и да се создаде вашата содржина со вашата целна публика во умот. Ако можете да го направите тоа редовно, вашите постојани и нови следбеници ќе се претворат во редовни и плаќаат клиенти, со што вашиот бренд е популарен во вашата лажат.

  • Член поднесување

Не верувам дека на луѓе кои тврдат статија маркетинг е мртов. Во реалноста сè уште функционира најдобро за вашиот бизнис. Член маркетинг е една од најефикасните врската стратегии за градење која се користи од страна на пазарот и SEO експерти овие денови.

Критичниот аспект на статијата маркетинг е волумен. Треба да направите значителен број статии за да добиете висок процент на линкови. Треба да бидете подготвени дека поднесувањето на неколку написи нема да го рангирате вашиот сајт повисоко преку ноќ. Треба да направите многу поднесоци на редовна основа за да го добиете посакуваниот резултат.

За да се поедностави процесот на поднесување, можете да го користите он-лајн софтверот што може автоматски да го стори тоа. На пример, член маркетинг роботот ќе стори сé што е за вас на најдобар можен начин. Сè што ви е потребно е да ги внесете вашите информации во неа и да го пуштите Source .

December 22, 2017