Back to Question Center
0

Зошто треба да создадете висококвалитетни линкови на ПР на вашата веб-страница?

1 answers:

Најважниот фактор во оптимизација на сајтови е несомнено врската зграда. Пребарувачите користат линкови како детерминанти на рангирање на веб-страници. Повеќе високо-квалитетни линкови точка кон вашиот сајт, толку повеќе шанси да се рангира повисоко на SERP добивате. Dofollow линковите го олеснуваат Google да утврди авторитет на веб-страницата и нејзиниот ранг. Тоа е причината зошто да ја подобрите позицијата на страницата на страната со резултати од пребарувањето и да привлечете повеќе целни сообраќај; треба да направите акцент на високо линкови на веб-страници за ПР.

Овој краток напис е дизајниран да ви покаже како да добиете висококвалитетни линкови на ПР до вашата веб-страница. Но, прво, дозволете ми да ви објаснам какви се линковите од dofollow.

Dofollow линкови и нивната улога во сообраќај генерација

Dofollow линкови се надворешните врски од различни веб-сајтови кои укажуваат на вашиот веб извор. Овие врски се познати и како влезни или надворешни врски. Овие врски овозможуваат пренесување на сок од врската од еден до друг извор. Кога Google ботови се индексираат вашиот сајт, тие се однесуваат не само на информациите на лице место, туку исто така и до офсајт сигналите, како што се надворешни врски. Ако овие врски се dofollow, тогаш пребарување ботови ќе се смета линк сок кои доаѓаат од нив. Висококвалитетни ПР линкови ќе имаат значителен ефект врз начинот на кој пребарувачите го гледаат вашиот сајт.

Затоа, кога сакате да ги креирате линковите, паметно е да ги концентрирате вашите напори за градење на врски на извори кои ви дозволуваат да ги изградите do-follow links. Како резултат на тоа, овие висококвалитетни, авторитативни врски ќе го подобрат рангирањето на страницата и ќе го подигнат вашиот бренд авторитет.

Кои се начините за добивање на висококвалитетни обратна врска?

Постојат бројни различни начини како можете да добиете dofollow линкови до вашиот блог. Сепак, ние треба да се фокусираме само на врвни ПР линкови. Добивањето на нив не е толку многу полесно како што мислите. Затоа, да разговараме подетално како и каде да добиете линкови.

  • Форуми линкови

За да се здобијат со квалитетни и органски линкови, треба да учествувате во форумските дискусии. Треба да бидете активен корисник релевантен за вашите лажни форуми и оставете корисни, духови и разумни коментари под секоја нова тема за дискусија. Сепак, не секогаш обидувајте се да биде прв во дискусијата да не изгледа сомнително за администраторот. Форумите се одлично место за промовирање на вашиот бизнис, создавање на нови контакти и зголемување на репутацијата на вашиот бренд. Во прво време, треба да коментирате најмалку осум теми без да ги додавате вашите линкови, и само тогаш почнете да градите одредена органска промоција. Сепак, не треба да бидете упорни и груби.

  • Блогер осврти

Можете да го промовирате вашиот бизнис преку допирање до други ниша поврзани со блогери и нека ги прегледуваат вашите производи или услуги. Значи, пред сè, треба да ги пронајдете вистинските блогови за да креирате релевантни линкови кои ви носат насочен сообраќај. Тежина само релевантни производи за блогерите. Во спротивно, ризикувате да развиете негативен впечаток за вашиот бренд. Потоа пронајдете начин да контактирате со блогерите. Како по правило, местото нивните контакт информации во насловот на нивниот блог. Можете да напишете е-пошта или да контактирате со него или неа преку LinkedIn. Ако добиете позитивен одговор, тогаш е време да ги префрлите вашите производи. Треба да ги изберете најдобрите производи што треба да ги создадете точниот впечаток на вашиот бренд Source .

December 22, 2017