Back to Question Center
0

Можете ли да ми помогнете со врвна оптимизација стратегија за најдобрите линкови во 2016 година?

1 answers:

Кој е вистинскиот пристап кон најдобрите линкови во 2016 година, особено од гледна точка на SEO? Верувам дека во моментов, најдобар начин за ефикасно градење врски дејствува дискретно да се задржи сето тоа добро засновано и целосно контролирано. Многу оптимизација и експерт веб-администратори веруваат дека имаат повторливи прегледи за да се исклучат сите застарени и врската стратегии за градење ќе биде клучна за возење оптимизација најдобар можен начин со линкови во 2016 година. Мислам дека не постои универзална стратегија во Search Engine Optimization со 100% гарантирано и во секој случај предвидливи резултати да се разумно се очекува за позициите за пребарување во подолг рок.

Избегнувајте обични грешки

Па, единственото нешто што можеме да го сториме - треба да признаам - е да се одберам од употребата на неизвестени и не потполно сигурни методи на врската зграда. Мислам дека секогаш мора да мислите двапати пред да аплицирате дури и за сите оние неодамна појавени трендовски трикови во оптимизација, без разлика колку ветуваат тие може да изгледаат на прв поглед. Значи, подобро е да заборавите на таквите "иновации", се разбира, освен ако не дејствувате проактивно и веќе сте имале јасно разбирање - токму она што ви се случува да направите и за која посебна цел. Сепак, верувам дека скоро секој може да ужива во докажан резултат во изградбата на силен линк профил за веб-сајт или блог. Мислам, постојат неколку стари училишта и користат докажани начини за најдобри линкови во 2016 година, дури и без ангажирање на тим од навистина искусни SEOs или АП-мајстори кои се тркалаат во индустријата со години. Подолу ќе имам краток преглед на моите најважни практики и јасна визија каде да почнам да градам квалитетни линкови за да го подобрам оптимизацијата.

Категоризација на профилот на врски

Ајде да го земеме здраво за готово - сите влезни линкови може да се поделат на "два" слоја. Едноставно кажано, сè обично зависи од нивните извори и најсоодветно време да почнат да ги градат без да гледаат сомнителни од гледна точка на главните пребарувачи како самиот Google. Се чувствувате сигурни во однос на најчестите замки и казни што одеднаш може да го намалат вашиот рејтинг - скоро за кратко време. За да бидете на безбедна страна, треба да го следите вистинскиот тек на активностите уште од самиот почеток. На тој начин препорачувам да ги категоризирате можностите за градење врски, како што следува:

Листи 1 Линкови

  1. Топ релевантни статии за Вики.
  2. Поднесоци од локален директориум.
  3. Бизнис огласи поврзани со индустријата.
  4. Избрана статија директориуми да се поврзат назад кон вашиот веб-сајт или блог (јас препорачувам следните да се обиде прво и основно - Ezinearticles. com, GoArticles. com, или articlebase. com).

Група 2 Линкови

  1. Градење на присуството на социјалните медиуми со започнување бизнис профили на најобемните платформи како Фејсбук, Твитер, Скопје. (Забелешка: може да се обидете да го користите FanPageRobot, корисна алатка за објавување на вашите врски на оние популарни социјални медиуми на скоро само-управуван начин.
  2. Гостин блог објавувате да заработите backlink за возврат).
  3. Коментирајќи ги блоговите релевантни за нишата.
  4. Вклучување во жешки дискусии за блоговите, форумите и веб-сајтовите поврзани со индустријата за прашања и одговори. (Забелешка: пред сè друго, препорачувам да се обидувам да креирам линкови од Quora и LinkedIn Answers).
  5. Видео маркетинг на YouTube, втората посетена веб-страница на светот, никогаш не треба да биде потценета. Немојте да се колебате да го стартувате вашиот видео канал и да стартувате екстремно ефикасен онлајн маркетинг со промоција на името на брендот, во согласност со грабање на многу вредни врски во исто време. (Забелешка: може да имате неколку моментално создадени врски - само пополнување на главните делови во вашиот профил достапни за откажување на линкови со вашата веб-страница или блог по дифолт) Source .
December 22, 2017