Back to Question Center
0

Можете ли да препорачате да купувате линкови од мрежни блогови (PBNs)?

1 answers:

Што се однесува до мене, не можам да препорачам, ниту пак да ви покажам точно на кого треба да му се суди прво. Работата е во тоа што јас лично не се чувствувам како Греј-Хет оптимизација, или не дај Боже Црното шапка оптимизација. И купувањето на линкови од приватни мрежни блогови е дефинитивно табуирана шема толку многу омразена од Google. Верувам дека добивањето исплатени линкови од мрежни блогови (PBNs), без разлика колку се успешни во моментот, веројатно е најлесниот начин да заработите тежок и тешко обновлив (понекогаш дури и неповратен) ранг-демант. Сепак, приватни мрежни блогови се уште се популарни сега, а јас исто така видов многу почетници веб-администратори уживаат во договорот и имаат корист од доста брз и прилично мерливи напредок во оптимизација

.

Но, што е вистина? Како да се донесе добро формирана одлука за линкови од мрежни блогови? Ајде да се обидеме да направиме сé што е јасно - само со неколку ладни факти и мои кратки предлози за да ги измерат нивните добрите и лошите страни. Впрочем, само зависи од вас да одлучите.

Линкови од мрежа Блогови се добри за:

  • Имајќи контрола на оптимизација, мислам дека може да се добие моќна предност над вашите конкуренти. Сè е едноставно - купување на линкови од PBNs значи дека можете слободно да ги прилагодите вашите линкови како луди за да ги тестирате сите можни опции за линковите и нивните текстови. Да, тоа е нездраво привлечна функција - само затоа што не постои друга стратегија што ја дава таа слобода да проверува што е во акција - тука и сега.
  • Користејќи го веднаш повисокиот авторитет, како и со PBN, можете да ги искористите постарите и доверливи авторитети на веќе постоечката веб-страница - без одлагање. Купувањето на линкови од мрежни блогови може да изгледа уште попривлечно, особено ако се има предвид дека овој тип на врски е особено тешко да се изгради на чисто природен начин.

  • Заштедувате многу време и напор, едноставно затоа што обложување на PBNs - не мора повеќе да работите со теренските или градежните врски. Што се однесува до мене, таквата досадна задача да ги идентификуваме вистинските можности за опфат е веројатно најлошото обиди што некогаш сум ги имал.
  • Додека PBNs се неверојатно разумни чувари на време, тие ја напуштаат вратата отворена за да се соочат со крајно тешки предизвици во традиционалната врска за градење врски. Мислам, на пример, дека понекогаш е речиси невозможно да се заработат овие високи ПР линкови од стари и доверливи домени. Извршувањето изгледа тешко да се управува дури и пред да се натежите, барем без да ги прекршите упатствата. На крајот на краиштата, инвестирањето на вашето време и напор во градењето на вистински однос или било кое друго значене - никогаш не може да ви даде какви било очекувања или предвидливи резултати, а не да се гарантира напредок во долготрајното партнерство.

Крајна линија

Па, тука се и некои од најлошите работи за линкови од мрежни блогови, само заради комплетноста. Во најлошото сценарио, користењето на PBN за поврзување може да резултира со рачна казна - понекогаш дури може да оди до крај, кога сè завршува со трајна забрана за пребарување. Ако треба да се случи тоа, нема да има ништо да се направи, освен за изградување на вашиот несреќен веб-сајт или блог одново - од самиот почеток Source .

December 22, 2017