Back to Question Center
0

Која е корелацијата помеѓу вршење оптимизација и линкови профил?

1 answers:

SEO и линкови се познати како навистина неопходни и веројатно најпредизвикувачки аспекти на моменталната онлајн промоција - сите во една. Иако процесот на градење врски во целина е генерално поврзан со Off-Site Search Engine Optimization, оваа веќе важна област во последно време стана уште критична - всушност, за возврат на ранг на секој веб-сајт, особено во последниве години. Мислам дека секоја стратегија во оптимизација и линкови може лесно да се менува лесно - само со еден повторен ажуриран алгоритам што го достави Гугл (сетете се колку фрустрација беше донесена од Пингвин. нели?). Сепак, постојат неколку основни точки како во ракување со оптимизација и линкови самите за да останат на добра страна и да се чувствуваат безбедно - дури и низ постојано менување на реалноста владејачката над широк и навистина сеопфатна царството на оптимизација.

Мислам дека постојат неколку основни принципи кои добро се преведуваат низ оние чисто променливи правила на игра. И таму е јасна корелација помеѓу вкупните перформанси во оптимизација и линкови профил имате на вашиот веб-сајт или блог. Дозволете ми да ви дадам некои точки на куршуми за да го докажете тоа, како и неколку практични сугестии кои, се надевам, ќе ви помогнат да ги одберете вистинските стратегии за нив и двете - само затоа што верувам дека оптимизација и линкови имаат само смисла кога се повлекуваат заедно.

Три главни линк сигнали за оптимизација - Во очите на Google

1. Сидро текст е веројатно најсилниот сигнал што можете да го користите за да го преземе водството и да останете надвор од натпреварот.

2. Социјалното споделување не е толку одлучувачко, но сеуште е целосно мерлив и многу често долготраен имот кој го разгледуваат пребарувачите.

3. Природата специфична за одредена тема или индустриски релевантен карактер е последниот примарен фактор на оптимизација и линкови испратени директно од живите корисници и широко распространети во рамките на заинтересираните заедници и целни пазарни ниши.

Целосна слика на оптимизација и линкови - практични пристапи и сугестии

  • Производство на единствена и вредна содржина која обезбедува вистинска вредност на корисникот - вашиот веб-сајт или блог прилично заслужува само најдобрите линкови со највисоки овластувања и PageRank резултати. Се разбира, тоа е навистина одземаат многу време и дефинитивно тешка задача, но за градење на теренски врски секогаш ќе треба да понудите голема понуда за вредност со вашите списи. Впрочем, зошто вашата целна публика треба да се поврзува со вашата веб-страница или блог? Да не се каже најважните индустрии или лажат влијатели или врвни блогери - секогаш мора да останете во нивниот најдобар интерес.
  • Објавување на гостите за да заработите висококвалитетни линкови со DoFollow атрибут е токму тој тип на врски кои всушност функционираат за цели на оптимизација. Што повеќе - може да ви даде поширока експозиција во онлајн пребарување, со оглед на тоа што ви обезбеди навистина вредни статија или блог пост, кој ќе се шири на социјалните медиуми - генерирање на вас повеќе акции, води, споменувања, претплати и, се разбира, најбезбедно природно линкови на речиси само-управувано начин.
  • Треба да се создадат само-направени линкови за подобра навигација низ структурата на веб-страницата или врската сок (. к. a. ПР и доверба дистрибуција) целите единствено. Мислам тука дека оние линкови генерирани со блог коментари, списоци на гости или регистрација на формулари речиси секогаш се девалвирани од главните пребарувачи, се разбира, кога се направи без јасно разбирање. Ајде да се соочиме со тоа - овој тип на врски може да биде дури и казнет. За жал, премногу луѓе се уште се обидуваат агресивно да ги вградат своите страници со што е можно повеќе само-креирани линкови - само заради зголемување на нивниот SEO. Всушност, сепак, таквите слабоквалитетни врски и сите други активности со дефинитивно манипулативна природа секогаш ќе изгледаат спамово или едноставно од гледна точка на Google, па затоа ќе аплицираат за тешки казни за рангирање Source .
December 22, 2017