Back to Question Center
0

Каде да најдеме високо обратна листа на врски?

1 answers:

Еду домени се сметаат за најмоќни на интернет. Линкови што доаѓаат од овие сајтови поседуваат многу авторитет и вредност за поврзаните веб-извори.

Edu линкови се врски што доаѓаат од високо-авторитетни образовни веб извори. Google привлекува такви врски како доверлив и најавторитативен и дава кредит на поврзаниот домен. Со други зборови, неколку квалитетни обрасци за ЕДУ можат да донесат поголема вредност на вашата веб-страница, отколку илјадници ниски или средни врски. Тие значително можат да го зголемат вашиот рејтинг и да ви помогнат да стапите на TOP на страната со резултати од пребарувањето.

Како што е вообичаено, домените на ЕДУ не се лесно достапни, а само оние кои имаат сертифицирано образовно претпријатие можат да ги изградат своите веб-извори на ЕДУ домени. Покрај тоа, најголем дел од домените на ЕДУ се околу некое време. Веб извори што постојат на интернет долго време имаат многу дојдовни линкови, а потоа и со висок PageRank. Тоа е причината зошто има смисла да се создаде листа на обрасци на ЕДУ. Што се однесува до мене, Google прави корист за домените на ЕДУ. Сепак, треба да работите напорно според вашата содржина, оптимизација на сајтови и репутација на брендот за да добиете обратно врски со ЕДУ. Тоа е причината зошто занает истражувања базирани на образовни содржини и верувам дека фокусирањето на добивање на некои почитувана Еду линкови за пребарување оптимизација на цели може да ви помогне да рангирате подобро.

Еден начин да се добие листа на обрасци на ЕДУ

Некои веб-администратори сметаат дека е речиси невозможно да се добијат бесплатни обратно врски. Бројни пречки не дозволуваат веб-администраторите да креираат Влезни линкови на ЕДУ линкови. Тешко е да се излезе со содржина, болно е да се следат сите барања и други смешни причини кои ги задржуваат сопствениците на вебсајт од можности за градење врски со ЕДУ.

Сепак, во реалноста, сè е многу полесно. Ако знаете што правите, добивањето на обратно врски со ЕДУ нема да биде комплицирано. Сепак, прво треба да излезете со ефективни тактики за градење врски и да одат по нив. Да разгледаме некои од нив.

  • Ресурсен центар

Тој е еден од најлесните начини за добивање врски од било кој домен, вклучувајќи образовни ресурси. Еду веб-страниците се големи на страниците со ресурси. Може да биде корисно за веб-администратори кои знаат што прават. Сигурно треба да бидете во специфични ниши за да ја користите оваа техника за градење врски. На пример, ако вашиот бизнис е сместен во фитнес индустријата, можете да го искористите тоа. Обезбедете пребарување на Google, користејќи ги следните прашања: "site:. edu fitness + inurl: ресурси, "" место:. edu тенки диети + inurl: врски ", итн. Со ова истражување ќе добиете листа на веб-извори на ЕДУ. Треба да се поврзеш со овие сопственици на веб страници или администратори и да им кажете за вашиот релевантен веб извор со огромни информации за темата.

Оваа зграда е добра, но треба да бидете свесни дека далеку од сите луѓе ќе се поврзат со вашата страница или содржина. Постои ризик дека значителен процент од веб-администраторите едноставно го прескокнуваат вашиот предлог. Сепак, треба да го земете соодветно бидејќи овој метод е едноставен и не зазема многу време. Затоа секој линк што успеваш да го фатиш на овој начин е победа за тебе Source .

December 22, 2017