Back to Question Center
0

Можете ли да ми го покажете вистинскиот пристап за да заработите PR10 линкови бесплатно?

1 answers:

Тоа е вистинското прашање, бидејќи е прифатено дека врските со највисоките домени и вредноста на PageRank (како што се PR5-PR10 линкови) може да се заработат наместо купени. Да, се разбира, постојат многу различни понуди што се гледаат преку Интернет, со различни типови врски, па дури и PR10 линкови лесно можат да се најдат на продажба. Сепак, во 99 година. 9% случаи, овие "понуди" се ништо друго освен трикови кои ги користат измамниците само за да остварат профит. Вие не сакате вашиот веб-сајт или блог да слета тешка пласман казна за да има низок квалитет платени линкови во рефус, нели? Запомнете, кога станува збор за добро вршење на врската зграда во оптимизација - квалитетот секогаш е важно, а не квантитет. Мислам дека со неколку заработувачки PR10 линкови, на пример од образовни и владини веб-страници или некои други врвни доверливи извори, секогаш е подобар за целите на оптимизација, наместо да стартуваат маси на нискоквалитетни линкови, освен без јасно разбирање на главната цел и нивното вистинско функционирање. Еве како можете да заработите дополнителни моќни врски за SEO, па дури и PR 10 линкови - се разбира, постојат неколку прилично фини пристапи за да ви помогнат со тоа. Меѓу другото, препорачувам да ги тестирате препораките, рецензиите, поднесоците, пораките од гостите и инфографиката. Но, нешто е дека PR10 линкови може да се зграпчи или само од владини, или образовни извори. Оваа година веќе успеав да добијам некои дополнителни вредни врски, особено од вторите - и исто така можете да се обидете да заработите PR8-PR10 линкови од dot EDU веб-страниците - или да направите широка или да користите стипендии.

Широка пропаганда

Најчесто секоја реномирана образовна установа, која не е ограничена само со универзитетите и колеџите, не само што ја води официјалната интернет страница, страници со ресурси со многу линкови кои упатуваат на најистакнатите ресурси корисни за сите - и студентите, и нивните наставници. Затоа постојано да се забележуваш и да се вклучиш на овие страници за ресурси за идна референца, може да стане одличен начин да се најверојатно најскапоцените линкови без да плаќаат долар, барем директно. Препорачувам да се справите со широк опсег преку е-пошта за да понудите корисни решенија поврзани со вашата индустрија, на пример, веб дизајн, автоматизирано истражување итн.И, се разбира, ќе изгледате како спам. Како и да е, добивање на дури 5-10% од позитивните одговори за да ја објавите вашата врска ја претвора оваа техника во дефинитивно разумна, нели?

Стипендии

Оваа шема ќе ви треба не само вашето време и труд, туку одредена сума на буџетски трошоци. Тоа подразбира создавање и промовирање на стипендија за да се добие таа заслужена точка EDU backlink за возврат. Ако сте спремни да работите на стипендија на навистина сериозен начин, тука се трите главни точки кои треба да се преместат со задачата:

  • Создадете страница која ќе даде општ опис на самата стипендија и ќе понуди пополнување - во формулар за апликација за ангажирање на учесници во фитинг.
  • Идентификување на потенцијалните универзитети или колеџи кои користат напредни стрингови за пребарување со "стипендија" земени како главна клучен збор.
  • Завршете го теренот со љубезна е-пошта - и можете слободно да се брзате и да започнете со работа за да создадете вистинска стипендија со вистински победници и награди Source .

December 22, 2017