Back to Question Center
0

Дали е можно да се изградат трајни линкови бесплатно?

1 answers:

Ако го читате овој напис, тогаш најверојатно сакате да генерирате поголем сообраќај кон вашиот веб-извор, блог, статија и така натаму. Овој напис е специјално дизајниран за оние кои би сакале да добијат постојани линкови без да потрошат никаков цент. Сепак, треба да знаете дека добивањето на високо обработени ПР линкови бесплатно, ќе потрае трпеливост и напорна работа. Ако можете да добиете релевантни и високи ПР линкови без никаков напор, тогаш не би требало оваа содржина, дали би?

Дозволете ни прво да кажеме некои зборови за линкови и нивното значење за генерирање сообраќај. Општо земено, линкови се она што се случува кога еден веб извор поврзува со друг. Работи доста едноставно. Прво на сите, Google ботови разгледува извор каде се вметнува влезната врска. Тие ја оценуваат релевантноста и квалитетот на содржината која се базира на овој извор. Покрај тоа, пребарувачите се обрне внимание на веб страната PageAuthority и PageRank, како и количината и квалитетот на дојдовен сообраќај. Штом ова истражување ќе биде направено, пребарувачите роботи брзо ќе го разгледаат поврзаниот веб извор за да обезбедат дека линкот е релевантен и сигурен. Претпоставувајќи ги овие податоци, Google прави забелешка за зголемување на поврзаниот веб-сајт за рангирање следниот пат кога ќе индексира околу него.

Тоа е зошто повеќе линкови значи повеќе сообраќај, а потоа и повисоки веб-сајт ранг. Во својот термин сообраќај значи нови клиенти кои ќе донесат пари за вашиот онлајн бизнис. Значи, можеме да кажеме дека линковите ви носат пари и високо враќање на инвестицијата.

Дали е разумно да се купат постојани линкови?

Многу веб-администратори одлучи да купи линкови за да се забрза процесот на подобрување на брендот. Сепак, вие треба да бидете експерт за да ги купите токму оние линкови што можат да ја зголемат вредноста на вашиот сајт. Инаку, не можете да добиете поврат или дури да ги влоши работите.

Постојат голем број на измамнички оптимизација специјалисти на интернет кои ветуваат дека ќе се изгради т.н. "висок ПР" или "висока вредност" линкови. Купување на вакви линкови, вие само трошите пари. Бидејќи дури и ако линковите се од веб извор со висок ранг на страница, тоа не значи ништо ако тие не се релевантни за вашиот сајт. Покрај тоа, Google може лесно да ги открие купените врски и да ги казни и купувачот и продавачот.

Нема сомневање дека некои од услугите ќе добиете вашите врски од се многу висок квалитет. Тие можат да изградат толку многу линкови до вас како што си дозволите да платите. Сепак, постои еден интересен феномен, веднаш штом ќе престанете да плаќате за нивните услуги, врските што беа изградени на вашиот сајт ќе бидат отстранети. Тоа е зошто платени линкови не се најдобар начин да се добие сообраќај од пребарувачите.

Кои се другите начини да се добијат трајни врски?

Можете да се изгради линкови на свој, да се воспостави добри деловни односи со ниша поврзани веб извори. Или, ако сте побрзаа, можете да ангажирате со полно работно време оптимизација за персоналот да се изгради линкови на вистински начин. Тоа ќе ве чини многу повеќе од овие зделка линкови можете да ги набљудуваат на други сајтови, но тие ќе го задржи својата веб-страница на првата страница SERP за многу подолго Source .

December 22, 2017