Back to Question Center
0

Колку врвни линкови може да ви помогнат да ја направите вашата содржина видлива за вашите потенцијални клиенти?

1 answers:

Линк зграда е добра можност за рангирање на содржини. Да се ​​изгради квалитетна Влезни линкови е клучот кога станува збор за подобрување на видливоста на веб-страниците. Градење на врската беше, е, и ќе биде примарен фактор на рангирање на Google. Затоа нашата статија ќе биде посветена на ефективни методи за добивање на врвни линкови.

Зграда линк е местото каде што ќе се воспостави линкови до други веб извори кои водат назад кон твое. Во зградата на врски, можете исто така да креирате влезни линкови на вашиот сајт што упатуваат на различни надворешни домени. Со создавање на многу линкови од оваа природа, ќе можете да изградите мрежа. Ако најголемата количина на надворешни врски што упатуваат на вашиот сајт доаѓаат од реномирани домени со висок авторитет, вашиот сајт ќе се зголеми во вредност и ќе се рангира повисоко во резултатите од пребарувањето.

Постојат бројни различни методи за стекнување Влезни линкови. Многу од овие методи се намуртено и може да ја забрани вашата веб-страница. Тоа е причината зошто треба да се концентрира вашето внимание на бела капа, оптимизација за техники за вршење на врската зграда.

Како да рангирате содржина во Google?

Најзначајниот момент на кој треба да се сретнете е да го подигнете вашиот сајт авторитет и бренд свест. Не е толку тешко како што може да се претпостави. Треба да креирате долги статии кои покриваат теми релевантни за вашата публика. На пример, квалитет базиран на истражување, детални парчиња на содржина кои целосно ги одговараат вашите потенцијални клиенти.

Што е уште поважно, треба да се изгради квалитетно релевантни линкови до оваа содржина. Органски стекнатите врски се од суштинско значење за генерирање сообраќај. Речиси е невозможно да се рангира содржината без никакви врски што укажуваат на тоа.

Како да се добие висок пласман линкови?

Вашите линкови треба да бидат правилно структурирани како над оптимизација, а негативно влијаат врз вашиот сајт.

Вообичаена грешка веб-администратори прават во врската зграда е overusing точно точно натпревар сидро текст. Треба да се обидете да користите различни клучни зборови за сидра за да ги прикажете пребарувачите на вашата марка разновидност. Освен тоа, треба да избегнете прецизен натпревар или комерцијални котви.

Друг вид на линкови што треба да посветат особено внимание на линкови во содржина. Тие доаѓаат од ниша поврзани блогови и гости мислења. Значајно е да се користи мешавина од природни, насочени и ниски конкурентни услови за пребарување со долги варијации на опашки при креирање на врски во содржината.

Подобрување на ранг на содржината може да биде процес кој одзема многу време. Сепак, откако сте изградиле значителна основа, можете да почнете да создавате квалитетни, високо-придвижувани линкови со точни соодветни сидра. Како што ми беше споменато претходно, треба да избегнете повторување на сидро текстови, бидејќи ботови за пребарување може да го привлечат како спам.

Постојат многу чекори што треба да ги следите за да креирате мрежа на висококвалитетни линкови. Овие мерки вклучуваат барање линкови; да градат позитивни односи со блогери поврзани со ниша и веб-администратори; пост препораки со надворешни врски; креирајте го вашиот блог и станете познат; го споделат вашиот контакт на популарните платформи за социјални медиуми Source .

December 22, 2017