Back to Question Center
0

Кои се проактивните начини за поднесување на вашиот сајт за линкови?

1 answers:

Ако се прашувате дали зградата за врски е се уште жива или не, овој напис ќе ви даде јасен одговор на ова прашање.

Можеме да го кажеме со сигурност дека врската зграда има големо влијание врз рангирањето и овластувањето за бренд. Влезни линкови се користат од пребарувачите за да се утврди колку е релевантен извор на веб-страници до клучните зборови што ги рангира.


Во реалноста, само неприродното поврзување може да се смета за умрено. Google многу се грижи за квалитетот на влезните линкови и ги детектира сите шеми за изградување на спам линк. Неприродни врски не можат да бидат ден работа за било кој професионален администратори, кои имаат одговорност за органско веб сообраќај генерација. Денес, бројот на вашите врски не е ништо. По последното ажурирање на Google во 2012 година, сите нерамноправно креирани линкови треба да се деиндексираат.

Затоа во оваа статија ќе зборуваме само за зграда за органско поврзување која е сеуште корисна во 2017 година. Квалитетната содржина ги придвижува природните врски до крајните резултати. Сите ваши напори ќе бидат наградени со повисок ранг на страницата со резултати од пребарувањето. Ако сакате да добиете постојан органски проток на сообраќај, потребно е да изградите различни независни, висококвалитетни линкови.

За да го подигнете вашиот домен авторитет, треба да изградите врски на високо изворни веб-извори на ПР кои се високо ценети од Google. Како по правило, се чини дека е комплицирано да создавате линкови на такви веб-извори ако имате мал или нов бизнис. Сепак, сеуште е можно, и јас ќе кажам зошто. Едноставно следете ги тактиките за градење врски подолу, и ќе почнете да гледате зголемување на сообраќајот.

Како да поднесете вашиот сајт за линкови?
    • Бидете активни корисници на Quora

    Quora е совршен образовен веб извор кој е дизајниран да им помогне на корисниците да ги решат нивните проблеми. Таа е бесплатна и отворена за платформа за широка публика, која обезбедува бенефиции и за корисниците и за веб-администраторите. Сè што треба да направите е да барате клучни зборови поврзани со вашата пазарна лажат. Како резултат на тоа, ќе најдете стотици илјади не одговорени прашања. Потоа вратете се на прашањата каде што се чувствувате професионално, и ако има посебен дел од контактот во вашиот сајт кој може да помогне да обезбедите повеќе информации за некоја тема, ставете врска до него. Бидете корисни за HARO

Друг висок PR веб извор каде што можете да изградите органски и квалитетни линкови е HARO (помош на репортер). Тоа е платформа каде новинарот оди кога им е потребна помош. Тие ги објавуваат своите прашања, и ако можете да им дадете релевантен и корисен одговор, добивате можност да добиете некоја бесплатна печатница. Шемата за пребарување на соодветни прашања функционира исто како и на Quora. Треба да направите пребарување според вашите целни термини за пребарување и да одговорите само на оние прашања каде што се чувствувате компетентни. Ако новинарот го најде вашиот квалитет на одговорот, тој ќе го објави на веб-страницата за новости или списание како Форбс, весник за пребарувачки или претприемач. Како резултат на тоа, ќе добиете квалитетен линк сок и насочен проток на сообраќај. Се разбира, нема да добиете тони линкови од оваа платформа за вести, но, секако, ќе го подобри вашиот линк профил Source .

December 22, 2017