Back to Question Center
0

Што е HTML екстрактор? Семалт ги претстави познатите алатки за извлекување на текст од HTML документи

1 answers:

HTML екстрактор или стругалка е алатка која ги екстрахира мета таговите, мета описи и наслови на дел од содржината. За да добиете податоци од едноставни HTML документи, само треба да имате основни вештини за кодирање. Но, за софистицираните HTML документи, треба да користите сигурен додаток за содржина или гребење. Постојат различни програмски јазици како Java, Python, PHP, NodeJS, C + + и JS кои што треба да научат да екстрахираат содржини од едноставни и комплексни HTML-датотеки. За вашите задачи поврзани со HTML, следниве алатки се најдобри.

1. Увоз. Ио:

Увоз. Ио е еден од најдобрите скреперс и HTML екстрактори на интернет. Таа работи на повеќе јазици и парчиња и го наведува вашиот HTML документ, создавајќи податоци во форма на табели и листи. Оваа програма нуди опции за преземање на вашите метаподатоци во JSON формат.

2. Октопар:

Со користење на О Octoparse, можете да извлечете огромна количина на податоци од различни веб страни. Тој е еден од најефикасните HTML екстрактори на интернет што може да ги избрише податоците и во структурирани и неструктурирани форми. Octoparse зграпчува корисни податоци од слики, HTML датотеки, текстуални датотеки, видеа и аудио.

3. Уипат:

Користејќи го Уипат, можете лесно да го автоматизирате формата за полнење и навигација. Тоа е точен, едноставен и неверојатен HTML екстрактор и содржина стругалка на интернет. Uipath чита податоци во формите на JS, Silverlight и HTML, што ви дава најточни и посакувани резултати.

4. Кимоно:

Кимоно работи прилично брзо и запира содржина од вести и патни портали. Тоа е добро за програмери и програмери. Овој HTML екстрактор извлекува информации од стотици веб-страници во рок од еден час. Кимоно ви олеснува да извлечете податоци во форма на слики, видеа и текст.

5. Екран стругалка:

Екран скреперни е еден од најдобрите scrapers кои помагаат екстракт од податоци од различни HTML документи лесно. Може да врши и тешки и лесни задачи и има многу навигациски и прецизни опции за вадење на податоци за да добијат корист. Сепак, Screen Scraper бара малку програмирање и кодирање вештини. Плус, оваа алатка доаѓа во двете бесплатни и премиум верзија и е идеална за вашите HTML датотеки.

6. Scrapy:

Scrapy е високо ниво на содржината и екран стругање програма што е добро за вашите HTML документи. Тоа е моќна рамка, која се користи за индексирање на веб-страници и лесно да се екстрахираат податоците од блогови и сајтови. Scrapy е ефикасен за HTML документи, а вие можете да го следите квалитетот на вашите податоци додека се обработуваат.

7. ParseHub:

ParseHub ги пренасочува пребарувањата до веб-роботите за кратко време и користи напредна технологија за учење на машини за да ги идентификува HTML-документите и да ги избрише корисни податоци од нив. ParseHub е компатибилен со Linux, Windows и Mac OS X.

8. Спем експерти:

SpamExperts алатка идентификува и елиминира е-пошта спам . Покрај тоа, таа ги обработува вашите HTML датотеки и е моќен HTML екстрактор. Некои од неговите најдобри опции се синхронизација и конфигурација на било која HTML датотека. Може да се распореди локално и во облаците. SpamExperts ги следи појдовните и дојдовните податоци, обезбедувајќи ги најдобрите можни резултати Source .

December 22, 2017