Back to Question Center
0

Семалт зборува за WebHarvy, еден од најдобрите бесплатни веб scrappers

1 answers:

Интернетот има голем број програми за стругање на податоци. Некои од овие алатки се погодни за нетехничките корисници, хонорарците и едукаторите, додека другите се претходен избор на претпријатија, големи брендови и бизниси. WebHarvy е релативно нов софтвер за стружење на податоци кој автоматски може да ги извлече информациите од слики, е-пораки, текстови и URL адреси. Овој бесплатен пристап го зачувува вашето време на екстракција на податоци и ја обезбедува содржината во различни формати. WebHarvy е лесна за употреба алатка која започнува стружење за неколку секунди. Тоа извлекува податоци од различни веб-страници врз основа на вашите клучни зборови и го зачувува во кориснички-пријателски и читливи формати. Некои од неговите најинтересните опции се споменати подолу:

1. Точка и клик интерфејс

Бидејќи е визуелно веб скреперна , WebHarvy има точка и клик интерфејс, така што нема потреба да пишувате скрипти и шифри додека ги стругате вашите податоци. Плус, можете да го користите својот вграден прелистувач за да навигирате на различни веб-страници и да ги одберете информациите што треба да ги добиете со кликање со глувчето. WebHarvy е една од оние многу малку алатки за обработка на податоци кои ветуваат квалитетни резултати и не ве чини ништо.

2. Одвај од повеќе веб страни

Користејќи WebHarvy, можете лесно да ги изгребате податоците од различни веб-страници, како што се огласи на производи, онлајн продавници, е-мејл адреси, сајтови за вести, патни портали, итн.Оваа алатка не само што ги извлекува податоците туку исто така го олеснува пребарувањето на вашата веб-страница и подобрување на нејзиното рангирање во резултатите од пребарувачот.

3. Категорија стружење

Со WebHarvy, сега можете да ги изгребате информациите од листата на линкови кои може да доведат до слични страници или листи на страница. Со други зборови, можеме да кажеме дека можете да го користите WebHarvy за да извлечете податоци од категории базирани на сајтови како Амазон и eBay без да се загрозат квалитетот. Понатаму, оваа лесна алатка за конфигурирање ги дели вашите гребени податоци во различни под-категории.

4. Преземање на слики

Извлекувањето на податоци од слики е еден од главните проблеми со кои се соочуваме овие денови. Со WebHarvy, можете да даунлоадирате слики откако ќе бидат целосно или делумно извлечени на вашиот хард диск. Оваа алатка автоматски ќе изгреба слики прикажани на различни веб-страници и е-трговија сајтови.

5. Автоматска детекција на моделот

Оваа алатка е различна од другите обични програми за стружење на податоци, бидејќи WebHarvy автоматски може да ги идентификува шемите на податоци што се случуваат на различни веб страни. Тоа значи дека не треба да ги изгребате податоците поединечно од цените и адресите за е-пошта. Тоа е затоа што WebHarvy ќе конфигурира сè за вас и автоматски ќе ги идентификува категориите и шаблоните на добиените податоци.

6. Стругање врз основа на клучни зборови

За разлика од другите обични стругащи услуги, WebHarvy врши стругање врз основа на клучни зборови за својот корисник. Тоа значи дека ако сакате да ги извадите информациите од веб-страници врз основа на нивните клучни зборови, можете да ги прилагодите поставките на WebHarvy и да дозволите алатката да ја извршува својата функција. Податоците ќе бидат извлечени од веб-страниците без да ги нарушат вашите клучни зборови, и секогаш е без грешки.

7. Редовни изрази

Тоа е безбедно да се каже дека WebHarvy е добра алтернатива на Кимоно лаборатории и увоз. Ио. Овој бесплатен пристап ви овозможува да ги примените регуларните изрази и на изворите на текст и на HTML и за грешки за вас, без да се загрозат квалитетот Source .

December 22, 2017