Back to Question Center
0

Листа на приклучоци за скреперна хром за веб-стружење обезбедени од страна на Семалт експерт

1 answers:

Добивање податоци од веб-страници или веб-страници до табеларни пресметки и одвоени вредности (CSV) е олеснето. Извлекувањето на веб-податоци, вообичаено наречено како веб-стружење , е процес на извлекување на големи количини на податоци од локации.

Како да го користите Chrome Web скреперна

Ако немате никакво знаење за програмирање, веб-стружениот софтвер е развиен за вас. Неодамна беше воведена уште една лесна-за-користење техника на веб-стружење. Со користење на Extensions за прелистувачи на Google Chrome кои бесплатно ќе ги застапувате во веб-продавницата на Google, сега можете да извршите веб-стружење. Еве листа на надградби на Chrome за разгледување.

Скретник на екранот

Скрепер за екранот е еден од најискрените приклучоци на Chrome прелистувачот кој најчесто се користи за стружење на екранот. За почетници, екран стружење е техника на повлекување и извлекување на информации од веб-страници и сајтови. Ако немате никаква експертиза за кодирање, разгледајте го скрининг на екранот бидејќи процесот е автоматизиран.

Податоците извлечени од сајтови користејќи Screen Scraper Chrome додаток може да се преземат како датотека JSON или CSV. Овој приклучок поддржува шема на XPath и Element Selectors. Скривач на екранот е лесен и бесплатен за употреба продолжување лесно достапен во веб-продавницата на Chrome.

Веб Скрепер

Веб Скрепер е екстензија на Google Chrome која ги извлекува податоците од сајтови користејќи карта. Податоците извадени од веб-локации кои ја користат оваа екстензија се чуваат во CSV-датотека или CouchDB. Со паганирање, можете ефикасно да го користите Веб Скрепер за да изгребате повеќе страници или страници. Во повеќето случаи, овој прелистувач на Chrome е користен за да се извлечат информации како што се линкови, текст и табели.

Imacro Веб Скрепер

iMacro е приклучок за прелистувач Chrome кој се користи за веб тестирање и екстракција на податоци. iMacro работи со снимање на активности на крајниот корисник за време на посетите. Ова проширување на прелистувачот на Chrome ги запишува задачите на веб-сајтовите што треба да се користат за идна референца. Ако вашиот тековен проект е во тестирање на перформанси или тестирање на веб-регресија, ова е приклучокот за да се сними.

Како да го користите Chrome Web скреперна

Со iMacro, можете лесно да ги преземете датотеките и да ги паметите вашите лозинки. Проширувањето на IMacro е достапно бесплатно на веб-продавницата за Firefox, Internet Explorer и прелистувачот Chrome.

Data Miner

Во денешно време наоѓањето на добро документирани информации за веб-страниците не е толку лесно. Ова е местото каде што гребење софтвер влегува внатре. Data Miner е екстензија на хром-прелистувач што се користи за извлекување корисни информации од веб-страниците. Користејќи го овој приклучок за прелистувач, можете да добивате податоци од сајтови и да ги извезувате податоците во Google Sheets или Excel листови.

Extension Data Miner исто така се користи за гребење на HTML табели и извезување на информации во Microsoft Excel или CSV датотека. Ако сте експерт за користење на XPath селектори, ова е приклучокот за прелистувач за вас.

Во изминатите неколку години, извлекувањето на податоци од динамични веб-сајтови развиени со користење на технологии како AJAX и JavaScript не беше толку лесно. Со промената на технологијата, стружењето корисни информации од овие сајтови е само еден клик оддалечен. Користете го нагласените проширувања на прелистувачот Chrome за да извлечете вистински податоци и да извезувате во CSV-датотека и табеларни пресметки Source .

December 22, 2017