Back to Question Center
0

Веб-скреперна линкска селекторска објаснета од Semalt

1 answers:

Веб-бараат треба да се движат низ веб-страниците и да ги специфицираат точните информации што сакаат да ги извадат. Тоа е многу ефикасен онлајн процес, кој им дава на своите корисници можност да извлечат повеќе страници кои користат Ајакс на JavaScript. Корисниците можат многу лесно да ја инсталираат оваа специјална алат за стружење , без да мора да користат било какви напредни технички вештини. Веб скрепер може да им помогне да ги соберат сите информации што им се потребни брзо и лесно. Тоа е најдобрата бесплатна веб-стружење алатка за продолжување на Chrome, специјално дизајнирана за почетници кои сакаат да извлечат податоци од веб-страница без да ангажираат професионалец.

Секој пат кога веб-скрепер отвора нова страница од Интернет, корисниците треба да извлечат некој елемент

. По креирањето на планот, корисниците треба да развијат селектори. Тие се елементи на целниот веб-сајт кој содржи одредени податоци. Корисниците можат да додаваат, уредуваат или бришат селектори преку панелот. Корисниците можат да ја користат оваа алатка за стругање за собирање различни типови на податоци, како што се содржина, табели, слики, телефонски броеви, цени и повеќе. По собирањето на потребните информации, корисниците можат да ги копираат резултатите како TSV во клипборд и да ги зачуваат во папки, или да ги изведат резултатите во Google Docs како Табела на Excel.

Навигација низ повеќе нивоа

Со користење на оваа алатка за екстракција, веб-прелистувачите можат да се движат помеѓу различни категории и подкатегории и лесно да одберат текстови на врски. На пример, тие можат да изберат два селектори за врска: еден за главните категории, а другиот за подкатегории. На овој начин можно е да се движите низ различни веб-страници и да ги извлечете URL-то.

Како да се справите со папинизацијата

Денес многу е-продавници и трговците на мало имаат повеќе категории на нивните веб-страници. Корисниците треба да одлучат која категорија сакаат да ја користат. Секоја група има своја листа на производи, заедно со линковите за лист. Покрај тоа, корисниците треба да запомнат дека има некои страници кои се достапни само од страниците на страницата, а не од одредена категорија. Тие само треба да почнат со создавање на карта (план) и да започнат со вадење на предмети. За да го сторат тоа, тие треба да направат уште еден линк селектор за избор на линковите за лист. Корисниците треба да запомнат дека кога веб скреперот отвара одредена категорија, може да собира само предмети од оваа специфична страница. Потоа, може да ги искористи различните можни врски на паѓање. Овие врски можат да откријат повеќе сродни податоци, како и повеќе линкови за листови за корисниците.

Оваа алатка за извлекување има некои одлични карактеристики и може да им помогне на веб-бараат да ги соберат резултатите што ги сакаат, да ги анализираат подоцна. Тоа е едноставна алатка која не бара кодирање и корисниците не треба да имаат напредни вештини за компјутерско програмирање. Тоа е најдобрата бесплатна веб-стружечка екстензија на Chrome за не-програмери кои сакаат да извлечат податоци од веб-страница, без да ангажираат веб стругалка. Тие само треба да го користат прелистувачот на Google Chrome за да го инсталираат Source .

December 22, 2017