Back to Question Center
0

Како да се најдат високите клучни зборови за пребарување за оптимизацијата на листата со Амазон?

1 answers:

Ако имате одржлив производ за продажба на Амазон, исто така треба да имате добра стратегија како да ја продавате. Треба да ги направите вашите потенцијални купувачи токму вашите производи наместо вашите конкуренти на пазарот. На дното на вашата кампања за оптимизација, треба да спроведете сеопфатна клучен збор за истражување. За да го направите тоа на правилен начин можете или да ангажирате експерт во полето за оптимизација на Амазон или да користите специјален софтвер за истражување на клучни зборови. Од суштинско значење е да ги најдете сите насочени термини за пребарување одеднаш, а не да се враќате на оваа тема во иднина. Заборавањето на некои круцијални клучни зборови може да доведе до пари и да изгубат нови можности. Клучни зборови, кои имаат висок обем на пребарување на Амазон ќе ви помогнат да стоите подобро од вашите конкуренти и да направите подобра продажба.

Во оваа статија, ќе зборуваме за некои практични трикови за да направите сеопфатна клучен збор за истражување и да ја подобрите вашата видливост на листата за пребарување на Амазон. Покрај тоа, ние ќе разговараме за најдобрите клучни зборови истражувачки алатки, кои ќе служат како дополнителна помош во процесот на вашиот Амазон оглас оптимизација.

Амазон клучни зборови истражување

Клучен збор истражување е составен дел од вашиот Амазон производ оглас оптимизација. Тоа подразбира пребарување на сите релевантни и насочени термини за пребарување за одреден производ. Големи термини за пребарување се оние зборови кои вашиот потенцијален купувач ќе ги користи за да го пронајде вашиот производ на страницата со резултати од пребарувањето на Амазон.

Професионални клучни зборови истражување треба да вклучува такви активности како што се анализа на пазарот лажат, маркетинг ревизија и конкурентна анализа. Покрај тоа, треба да направите анализа на однесувањето на купувачот за да го разберете она што го бараат во повеќето случаи.

По правило, речиси невозможно е рачно да се соберат сите овие информации. Тоа е зошто повеќето онлајн трговци имаат тенденција да користат онлајн софтвер.

Препорачувам да ги користите следните алатки бидејќи тие можат да ви дадат најпрецизни податоци:

  • Планер на Google за клучни зборови

Најчесто користената алатка за истражување на клучни зборови е планерот за клучни зборови на Google. Можете да ги користите податоците обезбедени од оваа алатка како прокси за вашата оптимизација на содржината на Амазон. Сепак, треба да бидете свесни дека системот за пласман на Амазон е малку поинаков за Google. Затоа, сугестиите за клучни зборови, ќе добиете со користење на оваа алатка, нема да бидат точни. Треба да примените некои филтри од Амазон за да добиете слика за видовите и бројот на пребарувања спроведени за производите на Амазон.

  • Оптимизација за разговор на клучни зборови предложи алатка

Тоа е број еден Предлог алатката за клучни зборови на веб. Таа обезбедува автоматско податоци за Амазон, Google, YouTube и Бинг. Многу е погодно ако сакате да ги споредите разликите во тоа како вашите потенцијални клиенти бараат низ различни системи за пребарување.

Оваа алатка може автоматски да ги дополни дополнителните услови за пребарување со долга опашка со додавање на клучниот збор што сте го внеле во својот систем. Кога ќе ги одберете сите предложени резултати и кликнете на копчето за сугестија, алатката ги води сите предлози за клучни зборови назад низ полето за пребарување на Амазон. Ова истражување ќе обезбеди поспецифични autosuggest фрази.

  • Amazon Niche Analyzer

Ако сте нови за Амазон и сакате да одлучите која пазарна ниша е најсоодветен за вашите деловни потреби, Amazon Niche Анализаторот е она што ви треба. Тоа помага да се утврди кои производи можете да ги продадете и по која цена. Покрај тоа, со користење на оваа алатка, може да се процени колку враќа ќе заработите од него.

Покрај тоа, оваа алатка ќе ви помогне да ги следите стратегии на вашиот конкурент и ранг позиции. Можете да ги идентификувате нивните стратегии за цените, да ги следите уранкирањето на клучни зборови и да ги проценувате приходите од продажби.

  • Semrush

Semrush е софтвер за оптимизација на професии кој се користи за бројни цели за оптимизација,. Оваа алатка може да ви даде најрелевантни и насочени зборови за пребарување за само неколку минути. Покрај тоа, тоа покажува клучни зборови на вашиот конкурент и како тие ранг од нив. Сè што ви е потребно е да ја ископирате УРЛ-адресата на вашиот конкурент, а алатката Семруш ќе ви овозможи со секој клучен збор што го рангираат.

Како клучните истражувања може да ја зголемат продажбата на Амазон?

Вашите производи на Amazon ќе бидат прикажани на страницата со резултати од пребарувањето, ако вашите огласи ги содржат сите клучни зборови кои клиентот ги внеле во пребарувањето. Ако сте пропуштиле барем еден збор, тогаш вашиот производ нема шанса да се појави во резултатите од пребарувањето, а потоа, ќе пропуштите на таа продажба.

Примарната цел на истражување на клучни зборови е да се направи листа на сите термини за пребарување кои се релевантни за одреден производ. Ако можете стратешки да го вклучите високото ниво на пребарување во Амазон во текстот на вашата производ, истражувањето на клучни зборови ќе доведе до фактот дека повеќе клиенти ќе го видат вашиот производ, кликнете на него и конечно ќе станете корисници што плаќаат.

Како да пронајдете услови за пребарување за вашите производи од Амазон?

Првиот пад, јас би рекол дека треба да бидете систематски кога правите истражување на клучни зборови за вашите производи. Тоа ќе ви помогне да бидете прецизни и да не изгубите суштински информации. Групирањето на клучни зборови во различни категории ќе ви овозможи да бидете систематски и темелни. Овие клучни зборови можат да бидат примарни и секундарни. Основните клучни зборови се оние кои го дистрибуираат основниот производ. Може да се опишуваат термини за пребарување кои го идентификуваат производот и ги бараат неговите основни карактеристики. Секундарните клучни зборови се повеќе општи термини за пребарување, кои можат да се користат при пребарување на основните клучни зборови. Може да се примени на зборови кои се однесуваат на одредена целна група, тип на лице, вид на употреба или други карактеристики на производот.

Значи, за да направите резултатите од клучниот збор, треба да ги поделите сите предложени термини за пребарување во две основни категории - основно и средно. Со текот на времето, тоа ќе ви помогне да излезете со најрелевантните комбинации за пребарување кои можат да го зголемат вашиот ранг на Амазон Source .

December 22, 2017