Back to Question Center
0

Семантска Акции Најдобар начин да се изгребе податоци од веб-страница

1 answers:

Октополар е корисно и моќно . Таа може да ги оптимизира и да ги притисне вашите напори за екстракција на податоци на следното ниво. Octoparse доаѓа во бесплатни и платени верзии. Со својата бесплатна верзија, можете брзо да изгребате до пет илјади веб-страници.

Octoparse собира и гребе со податоци од Интернет и има повеќе од 150.000 корисници ширум светот. Од 2014 година, О Octoparse нуди високо-профитни услуги за вадење податоци и се стреми да направи подобрувања секогаш кога е потребно.

Податоците обично се достапни на Интернет во неструктурирана форма. Со Octoparse, вие не само што може да ги изгребате вашите податоци, туку и да го организирате правилно. Достапните информации може да се претворат во вредни информации, благодарение на О Octoparse за овозможување на тоа. Некои од неговите посебни карактеристики се споменати подолу.

1. Добро за не-програмери

Octoparse ви го олеснува извлекувањето податоци од интернет без какви било програмски вештини. Оваа алатка е погодна за не-кодери и не-програмери и автоматски извлекува веб-содржина од двете динамични и основни сајтови. Покрај тоа, ни овозможува да ги зачуваме податоците во чиста, структурирана форма. Со Octoparse, лесно можете да ги претворите податоците во сопствен API-и и да ги добиете посакуваните резултати.

2. Octoparse како облак услуга:

Octoparse е платформа базирана на облак која извлекува повеќе веб страни за еден час и добива посакувани резултати, заштедувајќи го вашето време и енергија. Вие не треба да се грижите за ограничувањата на хардверот, бидејќи оваа алатка не е потребна за одржување и може редовно да ја извршува својата задача.

3. Следење на цените со Octoparse:

Една од најпрепознатливите карактеристики на О Octoparse е тоа што ви помага да ги следите цените и да ги споредувате различните производи. Таа е погодна за шопинг сајтови како што се Амазон и eBay и лесно добива податоци од локацијата на вашиот конкурент. Покрај тоа, оваа алатка грешка во реално време податоци со само неколку кликања и заштедува многу време.

4. Генерирање на води:

Со Octoparse, можете да генерирате води и да ја изградите продажната листа за неколку секунди. Не ви требаат програмски вештини, бидејќи Octoparse автоматски ќе изгрее масовно количество податоци. Тоа ќе ви помогне да го промовирате или рекламирате вашиот бренд на подобар начин. Со Octoparse, можете да ги подобрите вашите маркетинг стратегии и да донесувате подобри одлуки и предвидувања.

5. Добро за учениците и наставниците:

Учениците и наставниците секогаш имаат потреба од точни податоци за да ги поттикнат своите истражувања. Со Octoparse, можете да изгребате што е можно повеќе веб страни и лесно можете да добиете информации од ebooks и списанија. Тоа ќе ви помогне да добиете значајни и скалабилни податоци за кратко време.

6. Point-and-Click интерфејс:

Octoparse е најдобро познат по својот точка-и-клик интерфејс. Нејзината напредна машина за учење технологија лоцира и гребење на податоци со само неколку кликања. Вие само треба да ги нагласите податоците што сакате да ги изгребете или да внесете URL-то на веб-страница и да дозволите Octoparse да ја изврши својата задача. Тоа ќе се справи со сите неуредна работа зад екранот.

7. Се занимава со сите типови на веб-страници:

Без разлика дали треба да извлечете податоци од приватен блог или динамична веб-страница, Октопарсе лесно може да се справи со сите типови на сајтови. Можете дури да ги изгребате податоците од JavaScript, AJAX и HTML документи и да заштедите време и енергија Source .

December 22, 2017