Back to Question Center
0

Semalt: Најдобар веб скрепер за екстракција на интернет податоци

1 answers:

Содржината стружење или веб отпад е процес на користење специјален софтвер или веб апликација за да се акумулира содржина од веб-страница. Изтривањето апелира до веб-администратори и програмери кои сакаат да добијат брз автоматски пристап до информациите што се наоѓаат на други сајтови.

Веб-стружење може да се врши злонамерно за користење на е-мејл маркетинг, спамирање и robocalls. Поради ова, повеќето веб-администратори сакаат да се држат настрана од него. Меѓутоа, ако се врши етички веб стружење може да биде многу моќен метод за да има корист од различни веб-проекти.

Како може да се користи гребење

Да разгледаме онлајн директориум за сите хотели во областа. Ако развивач на веб-страници сака да ги агрегира секој хотел, тој или таа ќе мора да ги вклучи рачно во базата на податоци. Овој процес обично трае десетици илјади часа за да се осигура дека секој хотел во земјата е вклучен. Со веб скрепер , истиот вебмастерот може да ги внесува барањата за пребарување и автоматски да собира податоци од различни локации.

Изградба или купување на веб скреперни?

Ако сакате алатка за стругање на веб, можете да изградите една од нула или да користите веќе постоечка. Повеќето програмери немаат потребни вештини, знаења, алатки или ресурси за да изградат алатка за гребење рачно. Добрата вест е дека постојат десетици претходно изградени гребење на интернет.

Методи и техники кои се користат во софтверот за веб-гребење

Ако сакате да изградите сопствена стругалка, треба да разберете кои технологии се вклучени во собирањето на податоци. Повеќето гребеници се изградени со HTML, со користење на парсирање на DOM (парсирање на објектот објект модел) за филтрирање преку HTML за да се извлече само саканата информација. Треба да ги идентификувате divs, spans, класите и елементите на листата на податоците што сакате да ги изгребете и да ги внесувате во вашите поставки.

Mozenda стругање технологија

Mozenda стругалка користи специфична технологија на прелистувачот rending да изгледа исто како веб прелистувач. Користете го за да можете лесно да пребарувате низ внатрешните страници на страницата со цел да ги соберат потребните податоци. Користејќи AJAX и Javascript, Mozenda воспоставува навигации и акции, како и ги автоматизира за вас Source .

December 22, 2017