Back to Question Center
0

Дали клучни зборови алатки за истражување за Амазон продавачи навистина дека е неопходно за мојата листа на производи?

1 answers:

Всушност, секоја е-трговија или капка-превозот бизнис платформа (како Амазон себе, како и eBay, Alibaba продавница, Walmart, итн. ) се всушност многу слични на оригиналните пребарувачи по природа. Тоа значи дека соодветна стратегија за оптимизација на содржината е неопходен дел од секој успех на трговијата со малопродажба таму. На тој начин, прецизно насоченото и детално истражување на клучни зборови е токму она што ја црта линијата помеѓу навистина продуктивниот онлајн проект и апсолутниот бизнис неуспех. И тоа значи дека користењето на висококвалитетни алатки за истражување на клучни зборови наменети за продавачите на Амазон стануваат очајна потреба - потребни се само за да преживеат под тоа вистинско ниво на конкуренција на пазарот таму, наместо каков било луксуз, како што можеби мислите. Значи, подолу ќе ви покажам неколку прилично добри алатки за клучни зборови за продавачите на Амазон.

Сите тие се докажани и доверливи онлајн помошници што ги тестирав за мојот сопствен список на производи на тој преполн пазар - се чувствуваат слободни барем да пробате со следното: 1)

Google Планер за клучни зборови

Не е ни чудо, оваа добра стара клучен збор истражување и управување со реклами услуга е моќен алатки за оптимизација за конвенционално користени од лавовски дел од експерт оптимизација. Се разбира, Google Планер за клучни зборови не е меѓу оние специјално прилагодени алатки за продавачите на Амазон. Сепак, кога станува збор за истражување на клучни зборови и разбирање на трендовите за пребарување на главните производи - алатката за планер на клучни зборови е токму она што може да ви даде убава почетна точка за да започнете со тоа, во согласност со прикажување на голема слика за сите потенцијално победнички и профитабилни клучни зборови. Идеално, ако се оптимизираат на вистинскиот начин, тие треба да станат ваши главни целни клучни зборови за да се вози сообраќај за органско пребарување до вашите листи на производи во Амазон, а со тоа и одредување на вкупните можности за бизнис генерирање приходи.

Премиерот на продавачот

Кога станува збор за идентификување на најпрофитабилните клучни зборови и комбинации за пребарување со долги опашки на производи, најдобри алатки за продавачите на Амазон. Сè е сосема едноставно тука. И се што ви треба е само да внесете име на некој производ или индивидуалниот број на Амазон АСИН - и сте завршиле, со листа на вредни предлози за клучни зборови подготвени за вас скоро за кратко време.

AMZ Инсајт

Тоа е уште една добра опција за вашиот клучен збор истражување и листата оптимизација на Амазон. AMZ Insight е целиот сет на алатки дизајнирани за продавачите на Амазон, да бидат попрецизни. Затоа, ова би можело да ви помогне не само со предлози за клучни зборови со конкурентен увид и со долг ризик, туку со наоѓање на врвни тренд пребарувачки пребарувања, проценување на нивните просечни количества на пребарување, мерење на бројот на сродни производи кои веќе се индексирани за одредена клучен збор, проценка на сегашното ниво на конкуренција на клучни зборови, реклами за CPC и уште повеќе Source .

December 22, 2017