Back to Question Center
0

Како да се продаде повеќе на Амазон со главните целни клучни зборови избран на вистински начин?

1 answers:

Ако сакате да знаете како да продавате повеќе на Амазон - овој дефинитивен водич за избор на најпродавани клучни зборови во Амазон и комбинации со долга опашка е само за вас! Сите знаат дека тековната страница за оптимизација на страницата за вистинските услови за пребарување е суштинска компонента на растечкиот бизнис во електронска трговија таму. Меѓутоа, сепак, дури и ако знаете нешто, тоа не мора да значи дека навистина сте способни да го направите вистинскиот пат во пракса. Затоа, подолу ќе ви покажам како да продавате повеќе на Амазон од следните главни аспекти од оптимизацијата на страницата на вашиот производ за главните целни клучни зборови. Значи, да почнеме.

Како да продаваме повеќе на Амазон - Водич за оптимизација на Амазон за клучни зборови

Подолу ќе ги видиме сите за следните елементи на Амазон страница за оптимизација на производи главните целни клучни зборови и долги опашки за пребарување фрази. Колку треба да се даде приоритет на детално истражување на клучни зборови? Кои клучни зборови се сметаат како главни целни? Кои се најдобрите локации за да ги ставите најважните клучни зборови? Како точно да знаете кои клучни зборови треба да се користат за оптимизација на страницата со производи?

Да почнеме со дефиниција

Од гледна точка на Амазон како голем пребарувач кој се занимава со понуди за производи за продажба, терминот "клучен збор" стои или за една клучен збор или долгорочно, опашка комбинација која живеат купувач користи за внесување во барот за пребарување таму. Општо земено, целокупната оптимизација на клучни зборови е многу слична за главните пребарувачи (како самиот Google) и Амазон со својот A9 ранг-алгоритам.

Амазон и Клучни зборови

Како да се продаде повеќе на Амазон? Работата е дека одговорот може да биде прилично едноставен и навистина предизвикувачки во исто време. Во принцип, секој почетник продавач на Амазон може да се качи на врвот на пребарувањето на производот таму - преку оптимизација на производи за вистинските целни клучни зборови. Се разбира, полесно е да се каже отколку да се направи, но ако потенцијалниот клиент не успее да ја пронајде понудата на производот со пребарување на релевантните клучни зборови - тешко ќе направите некој мерлив напредок со целиот ваш онлајн бизнис, нели?

Каде да ги лоцирате главните целни клучни зборови?

Може да изгледа како прилично очекувано, но првото место за да ги вклучите вашите најважни клучни зборови е самиот производ на самиот производ. Мислам дека треба да ги ставите вашите клучни зборови во основните делови на страницата на производот, покрај тоа што ќе се намалат редоследот на нивното значење (како што се Назив на производ, Опис на производот, Листа на куршуми, Слики за Alt Alt). На тој начин, алгоритмот за рангирање на А9 од Амазон ќе го испита вашиот производ во обем, пронаоѓање на овие главни целни клучни зборови и комбинации на долги опашки за пребарување, и да ги земете во предвид за конечно да одлучите - кои пребарувања најмногу се поврзани со вашите страници со производи и точно каде да ги покажете вашите понуди на својата листа на релевантни SERPs.

И второто место да ги користите вашите клучни зборови е специфичен дел наречен "термини за пребарување". "Овие делови се прикажани од Амазон секој пат кога ќе креирате нов производ. Едноставно кажете, ќе ви биде понуден сет од пет полиња со по 50 знаци за да ги пополните со нешто што сметате дека е прифатливо за да направите посоодветни пребарувања во вашата насока. Сметајќи дека овие полиња всушност не се видливи за живите купувачи на Амазон, тие се користат само за рангирање цели. И тука е како да се продаде повеќе на Амазон - пред се, бидете сигурни дека ги користите овие заднински делови мудро, така што ќе направите најголем дел од нивниот максимален ранг потенцијал. Само дадете уште попрецизно внимание на овој дел за да имате сè. Треба да знаете што точно и за која цел го правите таму - не двоумете се да истражувате подлабоко во предметот и да прочитате барем неколку чекори за чекори инструкции поврзани со предметот на заднинските услови за пребарување.

Како да продавате повеќе на Амазон - Изберете право клучни зборови

Прв чекор: Brainstorming

слика на вашите главни целни клучни зборови и разбирање на нивните општи тома за пребарување со фреквенција на користење поврзани со одреден сет на производи што ги имате на продажба. Што се однесува до мене, препорачувам да го користите планерот за клучни зборови на Google - може да стане одлична почетна точка за вашето првично истражување за клучни зборови. Главно поради тоа што ги повлекува вистинските податоци за пребарување од секој агол на Интернет, наместо да се фокусира главно на ниту еден онлајн пазар како самиот Амазон. Значи, подобро би било да користите алатката за планер на клучни зборови - барем за да ја обликувате првичната листа на главните целни клучни зборови што ќе ги рафинирате и да користите малку подоцна.

Чекор два: Рафинирање

Следно, ќе треба да изберете специјално прилагодена алатка за клучни зборови за да ја претвори вашата главна листа на клучни зборови во дефинитивно пократок. Мислам дека треба да ги разберете вистинските трендови на употреба за секоја клучен збор и долго-опашка комбинации што ги имате таму, да ги задржите само моралните зборови за пребарување и да ги елиминирате останатите помалку ветувачки. Што се однесува до мене, бидејќи сум голем играч кој навистина знае како да продава повеќе на Амазон, препорачувам да користите една од следните алатки за истражување на клучни зборови и онлајн рамки, како што се KeywordInspector, KeywordTool. io, JungleScout, Sellics Амазон Toolkit, или MerchantWords. Секоја од овие алатки има докажани перформанси, па затоа, всушност, зависи само од вас кој да го изберете.

Трет чекор: Лоцирање

Откако ја усогласат вашата главна листа на клучни зборови во кратка и практична контролна листа, време е да се преземе последната акција. Еве ги главните делови од страната на производот што треба да бидат оптимизирани за останатите клучни зборови:

  • Наслов на производот - е наменет да ги носи вашите најважни клучни зборови во опаѓачкиот редослед на нивната важност и фреквенцијата на употреба (важност).
  • Листа на точките на куршуми - бидете внимателни, бидејќи овој дел е наменет да обезбеди спецификација на производи со кратка и концизна листа на нејзините примарни карактеристики и придобивки, наместо само да ја полните со толку многу клучни зборови што е можно.
  • Опис на производот - како подолга верзија на претходниот дел, описот на производот е совршено прифатливо место за да ги вклучите останатите преостанати клучни зборови и фрагменти за пребарување со долга опашка Source .

December 22, 2017