Back to Question Center
0

Семалт Експерт го споделува Прекрасното веб-стружење искуство

1 answers:

Mozenda е софтвер со висок квалитет собирајте релевантни информации преку Интернет. Mozenda веб скрепер ги дуплира активностите за сурфање на човечки интернет за да пронајде конкретни информации од веб. Стружењето е наменето за добивање на неструктурирани податоци преку Интернет и складирање на податоците во читливи формати.

Mozenda софтверски перформанси

Кога станува збор за веб-стружење, точноста и сигурноста се две клучни точки што треба да се разгледаат. Во минатото, стружењето на податоците од веб-страницата беше неверодостоен и скап. Примарниот пристап за извлекување релевантни информации од веб-страницата вклучуваше пишување на уникатни програми кои работеа на повлекување на податоци од голем HTML текст на веб-страница.

Во 2007 година, техниките за стругање се сменија откако програмерите на Mozenda воведоа програма за податоци од гребење од веб-локации без програмирање. Програмата беше способна да го идентификува преферираниот текст на веб-страница користејќи критериуми за телефонски број и е-мејл адреси. Оттогаш искуството на стружење е подобрено со текот на времето.

Огромни податоци се достапни на интернет за да се користат за развивање на маркетинг стратегии и промотивни цели. Сепак, информациите се достапни во формати кои не се компатибилни со спецификациите на системот. Тука доаѓа Мозенда. Извлекувањето на податоци од веб-сајтот Mozenda е исто толку удобно колку што е можно почетната машина.

Зошто инсталирате Mozenda стругалка?

Веб-скреперот Mozenda лесно ги претвора веб-податоците во деловна интелигенција со извлекување на податоците во употребливи формати. Mozenda е несомнено најмоќната веб-стругалка во индустријата. Алатката е еден од нејзините видови. Исто како и вашиот прелистувач Mozenda користи кориснички интерфејс. За да извлечете податоци од мрежата, само изберете го целниот текст и оставете го остатокот на Mozenda.

Фреквенцијата на извлекување податоци исто така е предуслов за веб-стружење. Со Mozenda, можете ефикасно да собирате податоци од веб-страници во определени времиња, без притисок врз паѓањето на хардверот. Не е програмер, нема простор за паника. Mozenda веб скреперна нуди напредни функции како што се FTP, DOM, XPath, RegEx и API.

Ако сте размислувале да ангажирате стотици практиканти да копирате податоци по цел ден, треба да ги префрлите вашите планови. Со Mozenda, не ви требаат програмери за да сте изградиле сопствен веб-решение за гребење. Mozenda ги покрива сите ваши веб-стружење активности. Огромни податоци ве чекаат преку Интернет.

Предности на инсталирање на Mozender веб-стругалка на вашата машина

Откако ќе го инсталирате Mozenda на вашиот компјутер, не ви се потребни илјадници работници за да го пронајдете процесот на стружење. Бројот на вработени паѓа на најмногу 2. Кога ќе ја одберете Mozenda, вие се согласувате да работите рамо до рамо со посветен и посветен тим за поддршка. Ако наидете на било какви предизвици при стругање на податоци од веб-страницата, известете го тимот за поддршка на Mozenda за помош.

Тимот за поддршка на Mozenda нуди услуги за веб-конференција и бесплатни сесии за почетници. Направете вистински деловни одлуки и разгледајте ги стратегиите на вашиот проект. Добијте да ги изгребате вистинските податоци со веб-стругалка на Mozenda, која се движи бесплатно низ мрежата Source .

December 22, 2017