Back to Question Center
0

Како да донесете навистина информирана одлука за онлајн алатката за клучни зборови за Амазон?

1 answers:

Изборот на вистинската алатка за клучни зборови на интернет за оптимизација за пребарување на Амазон е навистина тешка задача. Сметајќи дека вашиот производ листата оптимизација се врти главно околу соодветна во-длабочината на клучни зборови истражување, ајде брзо да се кандидира преку основните точки на e-commerce оптимизација - за да се донесе добро информирана одлука и да го преземе вистинскиот избор. И јас нема да ви дадам никакви директни препораки за било која единствена онлајн алатка за клучни зборови за Амазон. Мислам дека тоа е само до вас да одлучи што ќе се вклопи во вашиот drop-шпедиција продавници најдобро од сите. Само имај ги во предвид следните основни идеи и едноставни предлози кои неодамна ги усовршив во текот на неколку изминати години во индустријата и моето практично искуство поврзано со предметот.

Поставете ги општите приоритети за оптимизација во очекување на целната публика

Пред било што друго, ајде да се соочиме со тоа - Амазон SEO има многу различни работи кои не мора да функционираат на ист начин како и конвенционалното онлајн пребарување со Google. Општо земено, главната поента на разликата е дека оптимизацијата на Амазон е далеку пошироко и детално работење, кое главно се обложува на купувачките намери на купувачот и прецизно насочени клучни зборови за вашите потенцијални купувачи.

Запознајте ги намерите на купувачот на Амазон

Креирање на вашата главна листа на клучни зборови мора да не е толку тешко како што мислите. Всушност, нема потреба да брзате да се обидете да ја пронајдете вашата крајна едно-онлајн алатка за клучни зборови за Амазон. Мислам дека би било подобро да го започнете вашето длабинско истражување користејќи ги многу основите, на пример, дека стариот добар Google Планер за клучни зборови. Сериозно, тоа ќе биде одличен kickstart за да добиете целосна слика за сите сродни зборови за пребарување и главниот речник на купувачи што ќе се потпрете на.

Следете главната структура на Амазон содржина SEO

Еве кога ќе треба да се земе вашата последна избор за онлајн алатка за клучни зборови за Амазон. Уште еднаш - јас нема да ви дадам директна препорака или да покажете какви било индивидуални решенија. Само прелистувајте на Google за популарна и корисна алатка со добри повратни информации од купувачите - и сте завршиле. Работата е дека има многу различни понуди (или во отворен пристап, или со платена претплата) за да продолжите со специјално приспособена истражување на клучни зборови за e-commerce. Едноставно ставете, понекогаш многу потенцијално освојувачки клучни зборови или фрази за пребарување на долги опашки кои ги имате во вашата главна листа - едноставно не успеваат да резултираат во вистинските добивки во сообраќајот (а да не го спомнувате очекуваниот напредок кон подобрата конверзија).

Направете разлика помеѓу видовите на клучни зборови

Не шпекулирајте го времето на истражување на целата листа на ветувачки долги опашки за пребарување фрази. Запомнете - оние жици кои извлекуваат неколку зборови и изрази најчесто имаат пониско ниво на конкуренција на клучни зборови. Затоа, инвестирањето на вашето време во лоцирањето на навистина врвна комбинација за пребарување која сеуште е потценета од вашите најблиски конкуренти - е клучот за вашиот комерцијален успех на Амазон. Впрочем, тука е само еден ладен факт - речиси 70% од Амазон производ пребарувања се проценува дека доаѓаат особено преку долга опашка пребарувања. Тоа значи дека вашето време и напор поминати таму секогаш ќе се исплати, сигурно Source .

December 22, 2017