Back to Question Center
0

Може ли брзо да оптимизирам мојата листа на Амазон за клучни зборови, да се натерам на највисоките пребарувања?

1 answers:

Ако сакате да се постави до успех, треба да ја позиционирате и оптимизирате вашата листа на Амазон за главните целни клучни зборови (i. e. , оние единствени клучни зборови и комбинации со долга опашка, кои најчесто се користат за пребарување на производот). Но, како да ги пронајдете вистинските клучни зборови и да го оптимизирате листата на најдобри начини на Амазон? Работата е многу слична на пребарувачот за оптимизација (SEO), за да го оптимизирате вашиот список со Амазон, треба да ги одберете клучните зборови во највисоката побарувачка за пребарување (i. e. , голем обем на пребарување), во согласност со соодветно ниво на конкуренција на клучни зборови (i. e. , релативно лесно да се рангира за). Затоа, пред сè, ќе треба да ја одберете вистинската алатка за клучни зборови. И подолу, ќе ви покажам неколку практични шеми за да ја оптимизирате листата на Амазон за вистинските клучни зборови и да го користите вистинскиот инструмент со докажана ефикасност. Значи, ајде да истражуваме!

Започнете со Google Планер за клучни зборови

Сериозно, оваа основна алатка за истражување на клучни зборови, добро позната од речиси сите експертски оптимизација, може да ви помогне многу да оптимизирате котација на Amazon за вистинските клучни зборови. За да бидам попрецизен, препорачувам да го користам планерот на Google за клучни зборови пред сè друго - само за да добиете голема слика за клучните зборови за клучните производи и за фрагменти за пребарување со долга опашка. На тој начин, ќе можете да ги разберете сите глобални трендови на нивната употреба - не само на самиот Амазон, туку и преку други слични пазари, како што се eBay, Walmart, продавницата Alibaba итн.

Оптимизирање на Амазон оглас со користење на професионална алатка

Откако ќе добиете голема слика за вашите главни целни клучни зборови, време е да ги тестирате во акција. Мислам тука ќе треба да изберете добар клучен збор алатка за истражување специјално приспособени да се оптимизира листата на Амазон. Меѓу другите, можам да препорачаме да ги користите следниве - KeywordTool. Io и JungleScout. Ги тестирав и за оптимизирање на сопствената листа на Амазон за главните целни клучни зборови. Подолу даваме краток преглед за секој од нив.

KeywordTool. io

Тоа е одлична алатка за да продолжите со некои големи идеи за клучни зборови. Слично како со Google Планер за клучни зборови, сè што ви е потребно е да го внесете целниот клучен збор - и да добиете помош со огромна листа на сродни термини за пребарување што ги користат живите купувачи кои бараат иста категорија или категорија производи. Што повеќе - KeywordTool. Ио се чини дека е навистина одлично, особено кога станува збор за лоцирање на најочекуваните комбинации на клучни зборови со долг опаш. Запомнете, опцијата за автоматско комплетирање на Амазон не секогаш може да ви помогне со овие изрази, затоа користењето на оваа специјално приспособена алатка за истражување на клучни зборови може да стане вистинско спасение за секој почетник продавач на Амазон.

JungleScout

И тука конечно доаѓаме до точка - нешто е дека ниту Планина на клучни зборови, ниту KeywordTool всушност е корисно да се разбере веројатно најважната работа таму - токму кои клучни зборови се со поголема веројатност да произведуваат повеќе продажба на Амазон. Затоа препорачувам да се користи JungleScout за да се идентификува како да се победи секоја одредена целна клучен збор, или екстремно опасен израз може да биде. Или, исто така, би можеле да го користите само за крос-референца. На крајот на краиштата, за да направите финален преглед за секоја потенцијално ветувачка клучен збор и да се чувствувате сигурни дали тоа е задолжително да го оптимизирате вашиот список со Амазон сигурно, или воопшто да не Source .

December 22, 2017