Back to Question Center
0

Semalt: стружење на динамички веб-страници со веб-екстензија на Chrome струг

1 answers:

Веб Скрепер е додаток на Google Chrome прелистувач изграден за да извлече податоци од страници и веб страници. Користејќи веб-стругалка за хромирање за хром , можете да креирате мапа за тоа како треба да се превземат веб-страници или веб-. Со вашиот Мапа на сајтот, веб стругалка навигација на веб-страница и гребење сите релевантни податоци како што е наложено.

Предности на веб-скреперни приклучоци за Chrome

Податоците добиени со помош на веб-греберот за продолжување со хром се добиваат како датотеки одвоени со запирка (CSV). Веб стругалка е додаток за скреперна точка и кој може да се користи од никого. Така можете да ги зачувате вашите пари и време и истовремено да добиете вредни информации преку Интернет.

Веб е полн со корисни и вредни податоци. Сепак, добивањето на податоците во употребливи и читливи формати секогаш не е толку лесно. Ова е причината зошто ви е потребна веб-скреперна лента за хром. Јавните записи, директориумите, конкурентниот инвентар и прегледите на корисниците може да се претворат во вредни податоци. Со Веб Скрепер, сите овие податоци може да се изгребаат и да се спасат удобно.

 • Кликни недостаток на ефект на копче
 • Приклучок
 • Приклучок за грешка
 • Нецелосен URL за скокачки линк
 • Веб Скрепер: Проблемот Решач

  Веб стругалка е висококвалитетен и лесен-за-користење гребење софтвер. За да извлечете податоци од веб-страници и веб-страници, треба да го изберете целниот текст додека веб-скрепер го прави остатокот од работата. Бидејќи веб скреперна машина е автоматизирана во облакот, вие не морате да се грижите за стружење на грешки или други проблеми.

  Со веб скрепер, резултатите што ги барате брзо се возат во CSV-датотека. Во случај да претпочитате да ги зачувате податоците во дигитална кауција или локалното складирање на Хром. Нема потреба за паника, бидејќи не сте програмер. Ако можете да го користите прелистувачот на Google Chrome, можете да користите веб стругалка за хром.

  Ако вашето следно решение беше да ангажирате армија од практиканти за да ги изгребате податоците за вас цел ден, ефективно решение штотуку го тропна на вашата врата. Со веб скрепер, не ви се потребни програмери за да развиете бекап решение за вашите податоци. Сите податоци за извлекување на податоци ќе бидат направени за вас. Преземете и инсталирајте веб скрепер за бесплатно во веб-продавницата на Google Chrome.

  Веб Скреперна приклучоци

  Веб Скрепер има вградени елементи кои придонесуваат кон процесот на вашите стружење проекти. Еве клучните карактеристики што треба да знаете за:

  • Компатибилен со прелистувачот Chrome

  Веб Скрепер е додаток на Chrome кој ги извлекува податоците според карта. Со оваа екстензија, можете да стартувате еден или повеќе рејтинг или да изгребате големи множества на податоци преку поставен распоред.

  • Извоз на извлечени податоци како CSV

  Приклучокот на овој хром ги извезува добиените податоци како вредности разделени со запирка. Сепак, исто така можете да ги зачувате извлечените податоци како во CouchDB или локалното складирање на Chrome.

  • Стружење на податоци од динамички сајтови и страници

  Веб-мрежата е преполна со вредни податоци. Сепак, стружењето на динамички сајтови и страници кои се вчитуваат со AJAX и JavaScript не е јасно. Со веб-стругалка за хромирање, извлекувањето на податоци од динамички веб-страници не треба да ве загрижува.

  Користејќи го приклучокот за веб-скрепер, можете да направите мапа на сајтот што го идентификува целниот текст на веб-страница Source . Сметете го искуството на стругање на друго ниво со инсталирање на веб-скреперна алатка на вашиот прелистувач на Google Chrome!

  December 22, 2017