Back to Question Center
0

Користење на алатката за отстранување на податоци на Google - експерт за семанти

1 answers:

Веб-греберот е автоматски скрипта која собира податоци од статични сајтови, овозможувајќи им на крајните корисници да ги трансформираат информациите добиени во употреблив формат. Навистина, може да се најдат информации кои му се потребни на интернет. Проблемот е да се извлечат податоци во формати кои можат лесно да се манипулираат или анализираат.

Google гребење алатка

Google Chrome скрепер продолжување е веб scraping алатка која работи на Chrome прелистувачот. Со оваа екстензија, не треба да ангажирате илјадници асистенти за да копирате содржини од интернет по цел ден. Изберете го целниот текст и оставете продолжување на Chrome скрепер за да го направите остатокот.

Добар број на групи на граѓани работат да ги задржат своите влади одговорно со намалување на нивните трошоци. Продолжувањето на хромирачите на Chrome овозможува да се борат за транспарентност и отчетност со собирање на вистински податоци во врска со операциите на владата. Копирањето на податоци од веб користејќи рачни техники може да биде досадна задача. Направете ја вашата кампања за стругање ефикасна со инсталирање на оваа веб-гребење продолжување на вашиот интернет пребарувач.

Како да го инсталирате проширувањето на Chrome скреперна?

Google хром скрепер продолжување е високо-рангирана веб стружење алатка понудена бесплатно во веб-продавницата на Chrome. За да го инсталирате овој скутер на вашиот прелистувач, кликнете на "Додај во Chrome" опција прикажана во горниот десен агол на прелистувачот Chrome. Откако ќе се инсталира, алатката сега се наоѓа под копчето Мени на прелистувачот.

Како да го користите Google Scraping tool?

Некои табели за веб-податоци можат да се пренесат од интернет на табеларни пресметки што можат да се користат во иднина. Сепак, добивањето податоци од статични веб-страници во употребливи формати бара дополнителни напори. Во ова упатство, табелите на Комисијата за хартии од вредност на САД (2015 година 20-F) ќе се користат за да се илустрира како проширувањето на Chrome ги екстрахира податоците од веб-страници и сајтови.

За извлекување на податоци од сајтови со помош на алатката за отстранување на Google, идентификувајте ја веб-страницата што треба да се укине. Во овој случај, се фокусира на табелите. Изберете ги редовите што треба да ги добиете и кликнете на иконата за скреперна лента во горниот десен агол на вашиот интернет пребарувач и одберете "Скрап". "

Продолжеток на хромирачот на хром ќе ги пренесе добиените податоци во нов прозорец. Вашиот стругач ќе ги идентификува и имињата на колоните на извлечената табела. Проверете ги преземените податоци за да бидете сигурни дека тоа е соодветно извлечено. Кликнете "Копирај во таблата со исечоци" и потоа отворете го Microsoft Excel. Вметнете ги податоците во вашата табела со кликнување на "Ctrl + V. "

Пред да ги анализирате информациите во својата табела, откажете ги насловите на колоните во нивните точни локации. Избришете ги празните колони на Microsoft Excel за да добиете вистински податоци. Користете ја функцијата на Excel за да бидете сигурни дека збирот на плаќањата на вашиот лист е точен.

Google алатката за гребење прави вежбата за собирање на податоци да биде подостапна и попрецизна. Скреперката ја зголемува прецизноста и ефикасноста на извлекувањето на веб-податоците што ви даваат повеќе опции за вкрстена проверка на вашите вредности. Користете го гореспоменатиот водич за да ги избришете веб-страниците на владите и да добиете вистински податоци за транспарентност Source .

December 22, 2017