Back to Question Center
0

Кој е најдобриот начин за оптимизирање на списоците на Амазон за продавачите на почетници?

1 answers:

Амазон е најголем пребарувач во светот, барем оној што се занимава со понуди за онлајн продажба за сите производи што може да ги замислите. И во вас сте продавач на почетници таму, треба да ги знаете главните правила на играта, така што опстанокот на тој навистина преполн пазар станува многу полесен за вас. И најдобриот начин за правење на цврста основа за вашиот комерцијален напредок е да ги оптимизирате вашите Амазон огласи за главните целни клучни зборови, така што вашиот производ нуди изгледаат видливо во производот SERPs. Тоа е причината зошто подолу ќе ви дадам кратки совети и трикови за да ги оптимизирате листите на Амазон како про, дури и ако сè уште гледате како продавач на почетници, кој ги презема првичните чекори за успехот на крајниот малопродажен продавач таму.

Како да се оптимизира Амазон листи како про

Пред било што друго, ајде да се соочиме со тоа - оптимизација за пребарување на Амазон секогаш започнува со обликување на совршено прилагодена детална страница секој производ што го имате на продажба. Додека ги создаваме овие елементи на страницата со детали за вашите производи, навистина е важно да бидете точни, но целосно да напишете навистина привлечна страница со производи што ќе го насочи секој потенцијален купувач да го направи крајниот купувач, особено со вас, и никаде на друго место. Затоа препорачуваме да ги обликувате главните елементи на страницата за детали за Вашиот производ за да ги оптимизирате вашите листи на Амазон, и тоа:

  • Наслов на производот - секогаш треба да биде единствен и концизен. Направете го тоа како точен и привлечен за општите стилови на Амазон за наслови на производи што е можно повеќе. Правете го тоа, запомнете - насловот на производот е најдоброто место за поставување на вашите главни целни клучни зборови и фрази за пребарување со долг опаш во опаѓачки редослед на нивното значење. Забележете дека, сепак, препорачливо е да ги избегнувате дуплираните клучни зборови што се користат и во насловот на вашиот производ, како и преку останатите делови од страната на производот што ги имате.
  • Точки на куршуми - овој дел од страницата со детали за производ обично се гради со пет пренесување на куршуми. Направете ги да ги покриваат само најважните информации, така што тие ќе ги опишат основните карактеристики / придобивки на вашата ставка во продажба. Всушност, "идеалната" листа на куршуми е наменета за реинтегрирање на најважните информации што веќе се објавени во насловот на вашиот производ.

  • Опис на производот - всушност, тоа е повеќе проширен дел од вашата листа на куршуми. На тој начин, описот на производот е наменет за да ги нагласи главните карактеристики на предметот на продажба, поддржан со општите елементи на секојдневната употреба / одржување. Размислете за вклучување тука следниве карактеристики: димензии на производот, возраст / ниво на вештини, содржини и услови за производот, состојбата на потекло и така натаму. Забележете дека, сепак, тука никогаш не треба да ги вклучувате информациите за производителот и цените, или какви било податоци за отворено промотивни цели.
  • Слики на производот - се залага за збир на визуелни слики кои даваат дополнителен опис на производот и општ преглед кој ги прикажува секоја страна од нејзините главни функции и средства за употреба. Овој дел се препорачува да вклучи шест или седум слични производи на производи, кои треба да бидат целосно убедливи за секој потенцијален купувач кој смета дека купувањето е со вас Source .
December 22, 2017