Back to Question Center
0

Semalt: Како да се користи платформата за извлекување на веб-страницата на Crawlboard

1 answers:

Има толку многу упатства за DIY веб отпад преку интернет. Ако ви треба само да извлечете само мала количина на податоци, вежбите можат да помогнат. Но, ако треба редовно да извлекувате голем обем на податоци, тогаш треба да ангажирате искусен веб-страница за стругање од трети лица. Crawlboard е еден од провајдерите на таквите услуги, и многу луѓе го користеа за нивната веб-стружечка задача. Платформата е многу ефикасна. Значи, се препорачува за луѓе кои треба редовно да собираат голем број податоци.

Освен неговата ефикасност, исто така е лесна за употреба. Едноставните чекори потребни за да се искористи платформата е овде наведено.

Чекор 1:

Одете на страната за пребарување на веб-страницата за CrawlBoard со кликање на оваа врска. Пополнете го формуларот за регистрација соодветно. Постојат полиња за првото име, презиме, адреса на е-пошта на компанијата и улога за работа. Кога ќе завршите, само кликнете на копчето за регистрирање. Автоматска пошта ќе биде испратена до е-мејл адресата што ја дадовте за верификација. Отворете ја е-поштата и кликнете на врската за верификација за да ја активирате новата CrawlBoard сметка.

Чекор 2:

Примарната цел на овој чекор е да додадете страница за да пребарувате, но прво треба да креирате sitegroup. Sitegroup е група на сајтови кои имаат слична структура. Ова е за луѓето кои обично треба да одвај податоци од повеќе сајтови одеднаш.

За да креирате sitegroup, кликнете на линкот "Креирај нова група". Се наоѓа на десната страна на полето за избор на Sitegroup. После тоа, сега можете да ги додадете сите страници кои припаѓаат на групата седница еден по друг со кликање на линкот Додај кој се наоѓа во горниот десен агол на страницата. Потоа, одберете ги локациите еден по еден.

Чекор 3:

Одете во прозорецот за креирање sitegroup за да обезбедите претпочитано уникатно име за вашата група за групи. Запомнете дека сите страници во групата за групи треба да имаат иста структура во спротивно, можеби нема да добиете точна содржина.

За да се разбере значењето на sitegroup, земете сајтови за објавување работни места, на пример. Доколку бараната задача е да ги изгребат работните места од работните табли, тогаш ќе треба да креирате група за да се совпадне со функцијата и сите страници во sitegroup ќе бидат сајтови за опис на работните места.

Чекор 4:

Според бараните полиња на овој екран, треба да ја изберете фреквенцијата на извлекување податоци, формат за испорака и начин на испорака. Фреквенциите на стружење на податоците се дневни, неделни, месечни и обични.

За формат на доставување, можете да изберете еден од XML, JSON и CSV. И за начинот на испорака, треба да изберете помеѓу FTP, Dropbox, Amazon S3 и REST API.

Чекор 5:

Екранот е наменет за дополнителни информации. На корисниците им е потребна дополнителна задача да ја опишат нивната веб-стружечка задача. Иако не е задолжително, важно е да се вклучат дополнителни информации, бидејќи колку повеќе ја опишувате вашата задача, толку повеќе давателот на услуги ќе го разбере точно она што го сакате, а тоа ќе даде подобар резултат.

Можете исто така да побарате некои услуги со додадена вредност на овој екран. Некои од нив се Индексирани за домаќин, Спојување на датотеки, Преземања на слики и Забрзана достава.

Чекор 6:

Тука, само треба да кликнете на копчето "Испрати за изводливост". Целта е на давателот на услугата да провери дали вашата задача е изводлива. Ќе добиете е-пошта што ќе ве информира дали вашата задача е изводлива или не. Ако е така, сега можете да одите и да направите плаќање. Откако ќе се потврди вашата исплата, тимот на CrawlBoard ќе се активира.

Откако ќе ги платите, само треба да ги чекате вашите податочни извори во формат што ви е наведен, преку вашиот најпосакуван метод за достава Source .

December 22, 2017